Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braziliaanse politie muit, aantal moorden vervijfvoudigd

Braziliaanse politie muit, aantal moorden vervijfvoudigd

SAO PAULO (ANP) - Het aantal moorden in de Braziliaanse staat Ceara, in het noordoosten van het Zuid-Amerikaanse land, is de afgelopen dagen bijna vervijfvoudigd. Sinds de militaire politie is gaan muiten om betere salarissen te krijgen zijn binnen twee dagen 51 mensen van het leven beroofd. Normaal bedraagt het aantal moorden per dag ongeveer zes. Dat heeft het Braziliaanse persbureau Agencia Brasil naar buiten gebracht.

De regering van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag besloten militairen en de nationale garde naar het gebied te sturen om de orde te herstellen. "Dit is ernstig. Als we ons in een staat van stedelijke oorlogsvoering bevinden, moeten we mensen sturen om dit probleem op te lossen", aldus Bolsonaro.

Leden van de militaire politie besloten deze week te muiten nadat onderhandelingen over loonsverhogingen mislukten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Google en Apple gaan overheden helpen in strijd tegen coronavirus

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Google en Apple gaan samenwerken in de strijd tegen het coronavirus. De techbedrijven willen op die manier nationale overheden en gezondheidsinstanties helpen het virus in te dammen. Het is de bedoeling dat telefoongebruikers straks via hun mobiele toestel gewaarschuwd worden wanneer zij in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Ook wordt duidelijk waar de infectiehaarden zijn. Mensen kunnen zich aansluiten bij het systeem, dat mogelijk een derde van de wereldbevolking kan gaan monitoren.

46 minuten geleden
Italië verlengt lockdown tot 3 mei

ROME (ANP/RTR) - Italië verlengt de landelijke lockdown tot 3 mei. Dat zei premier Giuseppe Conte, die ook bekendmaakte dat sommige beperkingen worden versoepeld. Zo kunnen sommige winkels volgende week de deuren weer openen.

48 minuten geleden
Wereldwijd zeker 100.000 doden door coronavirus

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het wereldwijde dodental door de uitbraak van het coronavirus staat sinds vrijdag op zeker 100.000. Dat becijferde persbureau Reuters. Bij meer dan 1,6 miljoen mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen.

1 uur geleden
Dodelijkste dag voor Verenigd Koninkrijk sinds begin coronacrisis

LONDEN (ANP/RTR/DPA/BLOOMBERG) - Het Verenigd Koninkrijk heeft het hoogste dagelijkse dodental gemeld sinds het begin van de coronacrisis. Er overleden in een dag tijd 980 patiënten, meldt minister van Volksgezondheid Matt Hancock.

2 uur geleden
Wereldvoedselprogramma van VN gaat coronahulp vervoeren

GENÈVE (ANP) - Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties gaat tijdens de coronacrisis voorraden en hulpverleners over de wereld vliegen. Daarvoor worden acht Boeing 747's en andere toestellen ingezet, maakte het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie bekend. De kosten van die logistieke operatie zijn volgens de WHO-chef "aanzienlijk".

2 uur geleden
Michelin produceert mondkapjes en gezichtsmaskers en -schermen

CLERMONT-FERRAND (ANP) - Michelin gaat mondkapjes en maskers voor medisch personeel produceren. De Franse autobandenproducent maakte dat vrijdag bekend in een verklaring.

6 uur geleden
EU-leiders houden videoconferentie op 23 april

BRUSSEL (ANP) - De regeringsleiders van de EU-landen houden op 23 april een videoconferentie over de coronacrisis. De virtuele top zal vooral in het teken staan van het opzetten van een tijdelijk herstelfonds om de economie in alle lidstaten weer op de been te krijgen. EU-president Charles Michel heeft dat bekendgemaakt.

6 uur geleden