Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braziliaanse burgemeester besmet met coronavirus

Braziliaanse burgemeester besmet met coronavirus

SAO PAULO (ANP) - Burgemeester Bruno Covas van Sao Paulo, die sinds vorig jaar kanker heeft, maakte zaterdag bekend dat hij positief heeft getest op het nieuwe coronavirus. Maar hij verzekerde aan het hoofd van de grootste stad van Brazilië te blijven.

"Vandaag heb ik positief getest op het coronavirus. Het gaat goed. Geen symptomen", zei hij op Instagram. In een video op hetzelfde sociale netwerk onthulde hij dat hij dit resultaat ontving na een routinematige screening, nadat hij vier keer eerder negatief was getest.

"De aanbeveling van mijn arts, aangezien ik geen symptomen heb, is om thuis te blijven. Het is niet nodig mijn post te verlaten. Ik zal door kunnen gaan met het houden van online vergaderingen", aldus de 40-jarige burgemeester. Hij gaat tien dagen in thuisisolatie.

Aan het begin van de pandemie liet Covas in zijn kantoor op het gemeentehuis een bed installeren om 24 uur per dag beschikbaar te zijn om de gezondheidscrisis te bestrijden.

Afgelopen oktober werd bij Covas een ernstige vorm van kanker in het spijsverteringskanaal vastgesteld. Na vele chemotherapiebeurten moest hij op 26 februari beginnen met immunotherapie, de dag waarop Sao Paulo het eerste bevestigde geval van Covid-19 in Brazilië vaststelde. "Ik heb er nooit aan gedacht mijn post te verlaten, want de dokters vonden het nooit nodig", zei de burgemeester drie weken geleden.

De staat Sao Paulo, waarvan de gelijknamige metropool de hoofdstad is, is de rijkste en meest bevolkte in Brazilië. De staat is zwaar getroffen door de pandemie, met 172.875 bevestigde besmettingsgevallen en 10.581 doden, volgens de laatste tellingen. Desondanks zijn deze week winkels geleidelijk weer opengegaan.

Meer uit Buitenland

Kapitein cruiseschip krijgt 5 jaar cel voor fatale botsing Donau

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De kapitein van een cruiseschip dat in 2019 betrokken was bij een dodelijke aanvaring op de Donau in Boedapest, is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Er vielen 27 doden toen het schip in de Hongaarse hoofdstad tegen een rondvaartboot botste. Het was de grootste ramp in een halve eeuw op de Donau.

22 minuten geleden
Zeker twintig doden bij explosie brandstofopslag Nagorno-Karabach

STEPANAKERT (ANP/AFP/RTR) - De explosie op maandag in een brandstofopslag in Nagorno-Karabach heeft aan zeker twintig mensen het leven gekost. Nog eens 290 mensen zijn gewond geraakt, van wie een deel in levensgevaar is, zeggen de Armeense autoriteiten in het gebied. In Nagorno-Karabach zijn ruim 13.000 mensen op de vlucht geslagen en naar Armenië getrokken.

2 uur geleden
Oekraïne: 26 van 38 Russische drones neergehaald

KYIV (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van maandag op dinsdag 38 drones ingezet voor aanvallen op Oekraïne. De meeste zouden zijn neergehaald, maar toch werd de voor de graanexport belangrijke havenstad aan de Donau Izmajil opnieuw getroffen, meldt de Oekraïense luchtmacht.

2 uur geleden
Rusland en VS beschuldigen elkaar van onrust Nagorno-Karabach

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland en de VS hebben elkaar beschuldigd van het veroorzaken van instabiliteit rond Nagorno-Karabach. Maandag zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland een onbetrouwbare bondgenoot was voor Armenië. De Russische ambassadeur in de VS noemt die uitspraken "schandelijk" en zegt dat de VS alleen maar Rusland willen beschadigen.

2 uur geleden
Thaise protestleider krijgt vier jaar cel om majesteitsschennis

BANGKOK (ANP/AFP) - Een Thaise rechtbank heeft dinsdag een van de leidende figuren in de door jongeren geleide pro-democratische protestbeweging in het land tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij de koning zou hebben beledigd.

3 uur geleden
600 vluchtelingen in opvang Berlijn in quarantaine om mazelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Een aankomstcentrum voor vluchtelingen in Berlijn is maandag in quarantaine geplaatst na een uitbraak van de mazelen. De ongeveer 600 bewoners van het centrum mogen het gebouw voorlopig niet verlaten, meldt het Duitse staatsbureau voor Vluchtelingenzaken.

4 uur geleden
Krant: moord sikh-leider in Canada was grotere operatie dan gemeld

SURREY (ANP) - Bij de moord op de separatistische sikh-leider Hardeep Singh Nijjar in juni in Canada waren minstens zes mannen en twee voertuigen betrokken. Dat concludeert The Washington Post op basis van beveiligingsvideobeelden en getuigenverklaringen. Volgens de krant duiden die bevindingen op een grotere en meer georganiseerde operatie dan Canadese autoriteiten eerder rapporteerden. Die repten slechts van twee gemaskerde mannen die Nijjar hadden neergeschoten.

6 uur geleden