Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Braverman: migratie kan Britse Conservatieven de kop kosten

Braverman: migratie kan Britse Conservatieven de kop kosten

LONDEN (ANP) - Suella Braverman, die door de Britse premier Rishi Sunak werd ontslagen als minister van Binnenlandse Zaken, zegt dat migratie haar Conservatieve Partij de kop kan kosten. In haar eerste interview sinds haar vertrek met de nieuwszender BBC Radio 4 zei ze dat de migratieplannen van Sunak "jammerlijk" niet zullen werken. Er gaan geruchten dat Braverman zelf partijleider wil worden.

Braverman werd gevraagd hoe de Conservatieve Partij de landelijke verkiezingen denkt te gaan winnen, die uiterlijk begin 2025 gehouden worden. Daarvoor staat volgens haar het migratiebeleid centraal. "We vechten om de boten te stuiten, de economie te stabiliseren en te leveren voor het Britse volk", zei Braverman op de radio. Ze zei te hopen dat Sunak daarin slaagt.

Woensdag sloot de Britse regering een nieuwe deal met Rwanda om migranten naar dat land uit te zetten. Een eerdere poging om dat te doen werd door de rechter tegengehouden, omdat het plan in strijd was met internationaal recht. De regering-Sunak hoopt dat deze afspraak met een juridische kunstgreep wel standhoudt. Sunak houdt begin van de middag (Nederlandse tijd) een persconferentie waarin hij zich naar verwachting zal verdedigen.

Hardliners in de partij, onder wie Braverman, vinden de nieuwe deal te slap. De minister van Migratie Robert Jenrick stapte al op, omdat hij vindt dat er iets gedaan moet worden tegen rechters in binnen- en buitenland die de wetgeving blokkeren. Suella Braverman zegt desondanks dat ze nog altijd achter Rishi Sunak staat als leider van de partij en dat ze hoopt dat hij de verkiezingen weet te winnen. Toch liet ze wel doorschemeren dat ze twijfelt of hij daartoe in staat zal zijn.

Meer uit Buitenland

Biden en Trump allebei naar grens in aanloop naar verkiezing

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en oud-president Donald Trump hebben een bezoek gebracht aan het grensgebied met Mexico. Dat onderstreept dat immigratie een belangrijk onderwerp is in aanloop naar de komende presidentsverkiezingen, waarin de mannen het waarschijnlijk weer tegen elkaar opnemen.

16 minuten geleden
Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

4 uur geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

4 uur geleden
Amerikaanse Senaat keurt wet goed, shutdown voorkomen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de wetgeving waardoor de federale overheid geld kan blijven uitgeven. Het Huis van Afgevaardigden had eerder op donderdag al voor gestemd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Joe Biden die het moet ondertekenen.

4 uur geleden
Guterres: dodelijk geweld bij voedselhulp Gaza vereist onderzoek

NEW YORK (ANP) - Secretaris-generaal António Guterres van de VN wil een onafhankelijk onderzoek naar het doden van meer dan honderd mensen die humanitaire hulp zochten bij een konvooi met hulpgoederen in Gaza. Guterres zei donderdag "geschokt" te zijn door deze gebeurtenis.

5 uur geleden
Frankrijk: schieten bij voedselhulp is niet te rechtvaardigen

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft donderdag de dodelijke gebeurtenissen tijdens distributie van voedselhulp in Gaza veroordeeld. "Het schieten door Israëlische soldaten op burgers die voedsel proberen te bemachtigen is niet te rechtvaardigen", aldus een persbericht van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Spanje veroordeelt dodelijk geweld bij uitdelen voedselhulp Gaza

MADRID (ANP) - De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft donderdag de gebeurtenissen "onaanvaardbaar" genoemd die volgens Hamas hebben geleid tot de dood van ruim honderd mensen tijdens distributie van voedselhulp in Gaza.

6 uur geleden