Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandweer mogelijk nog hele dag druk met brand Zoetermeer

Brandweer mogelijk nog hele dag druk met brand Zoetermeer

ZOETERMEER (ANP) - Het bestrijden van de grote brand op een industrieterrein in Zoetermeer kan nog de hele dag duren. Dat meldt de gemeente Zoetermeer.

De brand begon in de nacht van dinsdag op woensdag in een pand van een papier-, ijzer- en metaalhandel aan de Industrieweg en sloeg over naar een groot opslagbedrijf. In totaal zijn er drie bedrijfspanden bij de brand betrokken.

De brandweer is woensdag aan het begin van de middag aan het nablussen. Hierbij komt nog steeds veel rook vrij. De rook verspreidt zich volgens de gemeente tussen de Industrieweg en Zoetermeer-Dorp en kan overlast veroorzaken. Wie er last van heeft, wordt geadviseerd deuren en ramen te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Ook krijgen mensen het advies contact met rook of neerslag te vermijden. Er wordt onderzocht of er schadelijke stoffen aanwezig zijn.

Telefoonnummer

Mensen wordt afgeraden te komen kijken. De gemeente heeft een telefoonnummer geopend voor degenen die vragen hebben.

In het pand waar de brand is ontstaan waren twee mensen en een hond aanwezig. Een persoon is vanwege het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht.

Meer uit Binnenland

Storing Utrecht verholpen, treinverkeer om 16.00 uur hervat

UTRECHT (ANP) - De storing bij de verkeersleidingspost in Utrecht is verholpen en het treinverkeer wordt vanaf 16.00 uur weer opgestart, meldt ProRail. Door de storing die iets voor 13.30 uur optrad, strandden in het hele land zo'n dertig treinen. Daardoor volgt een "logistieke puzzel die we moeten leggen" om treinen weer naar een perron te krijgen, aldus een woordvoerster. Ook moet personeel opnieuw worden ingepland. Reizigers moeten daarom de rest van de woensdag rekening houden met vertragingen.

27 minuten geleden
Kinderzitjes en tassen uit auto's garage Nieuwegein gehaald

NIEUWEGEIN (ANP) - Uit de auto's die nog in de deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein staan, hebben ruim zeventig eigenaren woensdagochtend hun spullen gehaald. Volgens een gemeentewoordvoerster werden er meerdere kinderzitjes meegenomen, anderen hadden nog een tas met spullen of laptop in de auto liggen.

1 uur geleden
Geen treinen van en naar Utrecht Centraal door storing

UTRECHT (ANP) - Door een systeemstoring rond 13.30 uur bij de verkeersleidingspost in Utrecht is er woensdagmiddag geen treinverkeer van en naar Utrecht Centraal mogelijk, meldt ProRail. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de storing, aldus de spoorbeheerder. Er zijn meerdere gestrande treinen, geprobeerd wordt die binnen te rijden op een dichtstbijzijnd station zodat de mensen uit de trein kunnen, aldus een woordvoerster.

1 uur geleden
Maffiabaas Imperiale verklaart in strafzaak Rico de Chileen

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft op het laatste moment verklaringen van de naar de Italiaanse justitie overgelopen vroegere maffiabaas Raffaele Imperiale ingebracht in het hoger beroep van de strafzaak tegen Richard R., alias Rico de Chileen. Dit bleek woensdagochtend in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol, waar de inhoudelijke behandeling van de beroepszaak van start zou gaan. Het hof stelde die voor onbepaalde tijd uit.

3 uur geleden
Auto pleegouders zwaargewond meisje Vlaardingen weggetakeld

VLAARDINGEN (ANP) - Een auto van de pleegouders van het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat circa twee weken geleden zwaargewond werd opgenomen in een ziekenhuis is weggetakeld, meldt onder meer de regionale omroep Rijnmond. Een politiewoordvoerder bevestigt woensdagochtend dat een auto dinsdag in beslag is genomen en is weggetakeld.

4 uur geleden
DNB hoeft vermeend in oven beschadigd geld niet te vervangen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) hoeft bankbiljetten die zouden zijn beschadigd in een oven niet te vervangen, oordeelt de Raad van State (RvS) woensdag. De RvS gaat mee in een eerdere uitspraak van de rechtbank dat niet uit te sluiten is dat de biljetten ter waarde van 6500 euro moedwillig zijn beschadigd.

4 uur geleden
Explosie in Rotterdam-Noord, baby in huis

ROTTERDAM (ANP) - In een Rotterdamse woning waarbij in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie plaatsvond, was een baby. Een politiewoordvoerster bevestigt berichtgeving hierover van Rijnmond. Niemand raakte gewond, wel heeft de ontploffing veel schade veroorzaakt in de woning aan de Bergweg in Rotterdam-Noord.

5 uur geleden