Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandweer is grote brand in schuren in Gelderse Meddo meester

Brandweer is grote brand in schuren in Gelderse Meddo meester

MEDDO (ANP) - De brandweer heeft het sein brand meester gegeven voor de zeer grote brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak in meerdere schuren in de Gelderse plaats Meddo, in de gemeente Winterswijk. Brandweerlieden zijn nog bezig met nablussen. De twee betreffende schuren zijn niet meer te redden. Een naastgelegen grote hal en een woning zijn wel gespaard gebleven.

Het is nog onbekend hoe de brand kon uitbreken. Het zou begonnen zijn bij een afdak met houten pallets aan de Meddoseweg, waarna het vuur oversloeg op schuren waar onder meer houten kisten met aardappelen waren opgeslagen.

De brandweer moest opschalen naar "zeer grote brand" en rukte uit met vier blusvoertuigen en een grootwaterpomp. Met een kraan zijn de muren van de uitgebrande schuren weggehaald, zodat de brandweer beter bij het vuur kan komen.

Vanwege mogelijke rookoverlast raadde de veiligheidsregio omwonenden aan ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Bij de brand zijn zover bekend geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Rutte: CDA-Kamerlid Omtzigt bereid tot gesprek

DEN HAAG (ANP) - Het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is bereid tot een onderhoud met VVD-voorman en premier Mark Rutte. "Hij is bereid tot een gesprek", zei Rutte maandagavond in Nieuwsuur.

4 uur geleden
Rutte over nieuwe bestuursstijl: niet ineens alles veranderen

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte zei vorige maand "radicale ideeën" te hebben over de nieuwe bestuursstijl en macht en tegenmacht. Maar in een interview met Nieuwsuur over deze nieuw politieke cultuur zegt hij niet het roer om te willen gooien. "Ik ga niet ineens alles anders doen. Ik ben heel trots op afgelopen tien jaar", zei Rutte.

4 uur geleden
Toeslagenouders delen geëmotioneerd verhalen met Kamer

DEN HAAG (ANP) - Geëmotioneerde gedupeerden van het toeslagenschandaal deelden maandagmiddag hun verhalen met Tweede Kamerleden. De ontspoorde fraudejacht van de Belastingdienst zorgde voor schrijnende verhalen over hun financiële en persoonlijke situatie. "Zonder mijn moeder hadden we het geld niet gehad om mijn kinderen eten te geven", vertelde gedupeerde Joe ten Cate.

5 uur geleden
Veiligheidsberaad positief over meer versoepelingen

DEN HAAG (ANP) - Het Veiligheidsberaad is positief over het voornemen van het kabinet om vanaf 19 mei meer coronamaatregelen te versoepelen, op voorwaarde dat de situatie dit toelaat. Dit meldde het Veiligheidsberaad, waarin de 25 voorzitters van de veiligheidsregio's zijn vertegenwoordigd, maandagavond na digitaal overleg.

5 uur geleden
Gedupeerden: nieuwe problemen toeslagenaffaire duiken al op

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerden van de toeslagenaffaire zien al nieuwe problemen opduiken bij de 'hersteloperatie', die ervoor moet zorgen dat slachtoffers behoorlijk worden gecompenseerd. Dat zegt een groep van zogenoemde toeslagenouders tegen de Tweede Kamer. Een groep slachtoffers is al gecompenseerd, maar de commissie die moet kijken of ouders recht hebben op meer dan 30.000 euro, werkt volgens hen veel te langzaam. En de beloofde 'advocatenregeling' schiet tekort, vrezen de ouders.

6 uur geleden
Tot nu toe weinig aanmeldingen voor prik medische risicogroepen

BILTHOVEN (ANP) - Mensen met bepaalde medische risico's kunnen sinds vorige week een afspraak maken voor een prik tegen het coronavirus, maar daar maken ze nog niet veel gebruik van. Van de 525.000 mensen die sinds donderdag zijn uitgenodigd, hebben ongeveer 180.000 een afspraak gemaakt. Het lage aantal zou met de meivakantie te maken kunnen hebben, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten na een bericht van de NOS.

8 uur geleden
Ministerie VWS is niet te spreken over website voor vaccinrestjes

DEN HAAG (ANP) - Het initiatief Prullenbakvaccin.nl waarmee mensen zich kunnen aanmelden voor een overgebleven inenting tegen corona lijkt sympathiek "maar is geen verstandig idee". Dat zegt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maandag desgevraagd. De vaccins zijn van het RIVM en het is "niet aan anderen" om de middelen te verdelen, aldus het ministerie. Of er stappen ondernomen worden tegen de website "wordt bekeken".

10 uur geleden