Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brands volgt Gerbrands na dit seizoen op als directeur PSV

Brands volgt Gerbrands na dit seizoen op als directeur PSV

EINDHOVEN (ANP) - Marcel Brands wordt de nieuwe algemeen directeur van PSV. De 59-jarige Brands, eerder technisch directeur bij de Eindhovenaren, volgt Toon Gerbrands na dit seizoen op. Gerbrands werkte acht seizoenen bij de nummer 2 van de Eredivisie.

Brands zit sinds december zonder club nadat hij was vertrokken bij de Engelse club Everton. Hij werkte daar ruim drie jaar en was technisch directeur, maar stapte naar eigen zeggen op vanwege "een duidelijk verschil in visie voor deze prachtige club". In Eindhoven tekent hij een contract tot de zomer van 2027.

Volgens Robert van der Wallen, voorzitter van de raad van commissarissen, is Brands "een echte clubman". "Marcel kent de wetten van het internationale voetbal door en door en is klaar om PSV in een nieuwe rol bij de hand te nemen." Onder leiding van Gerbrands is PSV volgens Van der Wallen gegroeid.

Topper

De 64-jarige Gerbrands noemt zijn opvolger een "topper". "Iemand met specialistische eigenschappen, expertise en ervaring. Omdat er een aantal beslissingen moeten worden genomen die belangrijk zijn voor de koers die PSV de komende jaren gaat volgen, is dit qua timing het beste moment om een nieuwe stap te zetten."

Brands werkte eerder van 2010 tot 2018 als technisch directeur in Eindhoven. "In Nederland is er maar één club waar ik wil werken", zegt hij. "Dat is PSV. Er ligt bij PSV een sterk fundament en de club beschikt over een uitgebalanceerd directieteam waaraan ik in deze geweldige functie waarde hoop toe te voegen. Ik heb in het verleden met veel plezier en succesvol samengewerkt met John de Jong." De Jong is nu technisch directeur bij PSV.

Meer uit Voetbal

2000 fans komen naar open training van Oranje voor EK

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft alle 2000 kaarten voor de open training van het Nederlands elftal op 1 juni verkocht. Bondscoach Ronald Koeman staat dan voor het eerst in aanloop naar het EK met nagenoeg zijn volledige selectie voor de Europese eindronde op het veld. Donyell Malen en Ian Maatsen zijn er nog niet bij in Zeist. Zij spelen op 1 juni met Borussia Dortmund de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

27 minuten geleden
Media: Bayern München wil Kompany als hoofdtrainer benoemen

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München wil Vincent Kompany als hoofdtrainer aanstellen. Dat melden media uit Engeland en Duitsland. De 38-jarige Belg zou graag bij Bayern aan de slag gaan, maar staat nog vier jaar onder contract bij Burnley.

2 uur geleden
Frimpong ziet Atalanta verdiend winnen van Leverkusen

DUBLIN (ANP) - Jeremie Frimpong zocht niet naar excuses na de kansloze nederlaag van Bayer Leverkusen tegen Atalanta (3-0) in de finale van de Europa League. "Zij waren de betere ploeg", erkende hij voor de camera van Veronica. "We hebben bijna geen kansen gehad. Zij hebben heel goed verdedigd. We moeten Atalanta feliciteren."

2 uur geleden
Coach Gasperini prijst 'buitengewone spelers' Atalanta

DUBLIN (ANP) - Atalanta-coach Gian Piero Gasperini vond zijn spelers buitengewoon goed. Zo zei hij na de 3-0-zege op Bayer Leverkusen in de finale van de Europa League. "Ik denk dat we geschiedenis hebben geschreven en ook door de manier waarop we gewonnen hebben."

8 uur geleden
Koopmeiners wilde met Atalanta niet twee finales op rij verliezen

DUBLIN (ANP) - Atalanta ging met veel motivatie de finale van de Europa League in, want de club wilde niet twee finales achter elkaar verliezen, zei Teun Koopmeiners. Na de nederlaag in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus, versloeg Atalanta Bayer Leverkusen met 3-0 en won de Europa League.

10 uur geleden
Atalanta klopt Bayer Leverkusen en wint Europa League

DUBLIN (ANP) - Atalanta heeft in de finale van de Europa League Bayer Leverkusen de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De 3-0-zege in Dublin, door drie treffers van Ademola Lookman, leverde de Italiaanse ploeg van onder anderen Teun Koopmeiners de eerste internationale hoofdprijs uit de clubhistorie op.

11 uur geleden
Excelsior wint eerste duel bij ADO in halve finales play-offs

DEN HAAG (ANP) - Excelsior heeft bij ADO Den Haag een goede uitgangspositie gecreëerd in het eerste duel in de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen boekte een 2-1-zege in Den Haag. De return staat zaterdag in Rotterdam op het programma.

13 uur geleden