Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brands legt lat bij ambitieus PSV omhoog: we moeten creatief zijn

Brands legt lat bij ambitieus PSV omhoog: we moeten creatief zijn

EINDHOVEN (ANP) - Marcel Brands wil PSV weer aan successen helpen. Om dat te kunnen bereiken, moet de club creatief zijn, zei de nieuwe algemeen directeur vrijdag tijdens zijn eerste werkdag in het Philips-stadion.

Brands bouwt bij PSV door op het beleidsplan 'Visie 2030', dat drie jaar terug onder leiding van zijn voorganger Toon Gerbrands werd geschreven. Dat plan houdt in dat PSV in 2030 bij de beste 32 clubs van Europa wil horen en eens in de twee jaar wil meedoen aan het hoofdtoernooi van de Champions League.

"Het doorbouwen op die visie is de concrete doelstelling die ik heb meegekregen bij mijn aanstelling", aldus Brands. "De ambitie is duidelijk en goed. En daar kan ik me bij aansluiten. Er zit wel een uitdaging in. Als je er niet in slaagt om één keer in de twee jaar de Champions League te halen, heb je een probleem. PSV zal altijd spelers moeten verkopen. Wat is realistisch, haalbaar en acceptabel? Je wilt winnen en succes, maar je wil ook dat de club gezond blijft."

Stempel

Brands was eerder technisch directeur bij PSV en is nu als algemeen directeur terug in Eindhoven. "Ik wil mijn stempel drukken op de organisatie. Ik hecht veel waarde aan het team dat ik om me heen heb. Ik ben open naar collega's en medewerkers, maar daar moet je dan wel van op aan kunnen", aldus Brands, die vanwege zijn verleden als technisch directeur en zijn brede netwerk ook directeur voetbalzaken John de Jong bijstaat. "Het zou gek zijn als ik zou zeggen: ik ben bij de aankopen niet betrokken. Ik neem mijn voetbalachtergrond mee. Ons netwerk is, samen met dat van trainer Ruud van Nistelrooij, veel groter."

De 60-jarige Brands heeft al wel enige ervaring als algemeen directeur, aan het begin van deze eeuw bij RKC Waalwijk. Zijn werkzaamheden van toen zijn niet te vergelijken met nu. "Daar maaide ik het gras en hing ik zelf de reclameborden op", zegt Brands lachend.

Sinds zijn vertrek in 2018 behaalde PSV geen landstitel meer. Het verschil met Ajax, dat veel investeerde maar ook veel geld haalde uit deelname aan de Champions League, werd groter. Brands sloot zich aan bij de woorden van Van Nistelrooij, die vorige week bij zijn aanstelling stelde dat PSV nationaal gezien voor alle prijzen moet strijden. "AZ is ook kampioen geworden met een mindere begroting, FC Twente en Feyenoord ook. We moeten creatief zijn. Je moet niet afstappen van je ambitie. Dan schik je je in je lot."

Meer uit Voetbal

PSV speelt tegen Monaco met dezelfde spelers als in eerste duel

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kiest dinsdag in de return tegen AS Monaco, in de derde voorronde van de Champions League, voor dezelfde elf basisspelers als vorige week. In Monte Carlo hielden beide elftallen destijds in evenwicht (1-1).

1 uur geleden
Real-coach Ancelotti onderschat Eintracht Frankfurt niet

HELSINKI (ANP/DPA) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti onderschat tegenstander Eintracht Frankfurt voor de Europese Supercup woensdag in Helsinki niet ondanks de 6-1-nederlaag van de Duitsers in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Bayern München. "We laten ons niet misleiden door die uitslag. Die wedstrijd was tegen Bayern, maar daarvoor had de ploeg ook een uitstekend seizoen in de Europa League. Het is een dynamische ploeg."

2 uur geleden
Aanvaller Werner keert definitief terug naar RB Leipzig

LEIPZIG (ANP) - Timo Werner heeft zijn transfer naar RB Leipzig afgerond. De 26-jarige spits vertrekt bij Chelsea, de club die hem twee jaar geleden nog voor 55 miljoen euro overnam van Leipzig. De Duitse international heeft zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen gezet.

2 uur geleden
Voetballer Van Iperen ligt nog altijd in coma in Moldavië

CHISINAU (ANP) - Voetballer Donny van Iperen ligt nog steeds in coma. Het gaat minder goed met hem, dan zondag door zijn Moldavische club FC Zimbru naar buiten werd gebracht.

3 uur geleden
Trainer Mourinho belangrijk voor Wijnaldum bij keuze voor AS Roma

ROME (ANP) - Georginio Wijnaldum heeft mede door trainer José Mourinho voor AS Roma gekozen als nieuwe club. "Vanaf het moment dat ik met hem had gesproken, wist ik dat ik naar deze club wilde komen. Ik denk dat elke speler met hem wil werken en ik ben hetzelfde", zei Wijnaldum bij zijn officiële presentatie in Rome. Mourinho is sinds vorig jaar trainer in de Italiaanse hoofdstad en won met AS Roma afgelopen seizoen de Conference League ten koste van Feyenoord.

4 uur geleden
Feyenoord wint in oefenduel ruim van FC Dordrecht

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft in een besloten oefenduel met 5-0 gewonnen van FC Dordrecht. Coach Arne Slot liet in de wedstrijd in De Kuip tegen de eerstedivisionist reserves en jeugdspelers in actie komen.

5 uur geleden
Verdediger Bijen (27) beëindigt voetballoopbaan

EMMEN (ANP) - Peet Bijen heeft zijn voetballoopbaan vroegtijdig beëindigd. De 27-jarige verdediger heeft dat besloten vanwege een slepende voetblessure.

6 uur geleden