Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brandbare vloeistof in verdachte rugzak bij Russisch consulaat

Brandbare vloeistof in verdachte rugzak bij Russisch consulaat

DEN HAAG (ANP) - In de verdachte rugzak die donderdagavond werd gevonden bij een consulaire afdeling van de Russische ambassade in Den Haag zat een brandbare vloeistof. Om wat voor vloeistof het gaat en of er bijvoorbeeld een ontstekingsmechanisme aan verbonden was, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. "Dat maakt onderdeel uit van het onderzoek." Evenmin is bekend wie de rugzak heeft achtergelaten en hoe.

De politie zette het gebied rondom het pand aan de Scheveningseweg enige tijd af. Uit onderzoek van het Team Explosieven Verkenning (TEV) bleek de inzet van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) niet nodig. De rugzak bevond zich binnen het hek van het consulaatterrein. De politie bekijkt nu onder meer camerabeelden om erachter te komen wie de tas achterliet. Mogelijk is die over het hek gegooid.

Meer uit Binnenland

ProRail kon niet eerder handelen om treinstoring op te lossen

AMSTERDAM (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail kon zondag niet eerder de verkeersleiding van Amsterdam naar Utrecht doorschakelen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. De omzetting vond pas in de loop van de nacht plaats, nadat de problemen aan het einde van de middag waren ontstaan vanwege een storing.

1 uur geleden
Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

1 uur geleden
NS compenseert gedupeerden storing 'ruimhartig'

UTRECHT (ANP) - De NS belooft ervoor te zorgen dat gedupeerden van de storing in het treinverkeer rond Amsterdam een "ruimhartige compensatie" krijgen. Een woordvoerder zegt dat reizigers op de website van de Nederlandse Spoorwegen meer informatie kunnen vinden over hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren.

1 uur geleden
NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

1 uur geleden
Vanaf vrijdag zomers warm, lokaal mogelijk tropisch

DEN HAAG (ANP) - De eerste stranddagen lijken in aantocht. Vanaf vrijdag breekt er een periode van zomerse warmte met 25 tot 28 graden aan, meldt Weeronline. Vrijdag is er kans op de eerste officiële zomerse dag van het jaar en in het weekend neemt de kans op een eerste lokale tropische dag van 30 graden of meer toe.

1 uur geleden
Gerechtshof spreekt verdachten moord Endstra vrij

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep drie mannen vrijgesproken die werden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op vastgoedbaas Willem Endstra, maandag precies negentien jaar en negentien dagen geleden.

3 uur geleden
Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

3 uur geleden