Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brand op industrieterrein in Heerhugowaard

Brand op industrieterrein in Heerhugowaard

HEERHUGWAARD (ANP) - In twee panden van Caravan Service Centre op een industrieterrein aan de Stevinstraat in Heerhugowaard heeft zaterdagavond en -nacht een felle brand gewoed. Een pand is volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio verloren gegaan, het tweede liep brandschade op. Twee aanpalende gebouwen hebben rook en roetschade opgelopen.

De brand ontstond in een gebouw waarin een autospuiterij was gevestigd en sloeg over naar een naastgelegen pand waarin caravans stonden gestald. De brandweer wist te voorkomen dat twee andere gebouwen in de brand gingen. Rond 00.15 uur was de brand onder controle. Er is volgens de veiligheidsregio een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Die wordt opgeruimd.

Volgens de woordvoerster is de oorzaak onbekend, al wordt brandstichting uitgesloten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Opnieuw veel minder inbraken door coronacrisis

DEN HAAG (ANP) - Het aantal woninginbraken in Nederland blijft door de coronacrisis onveranderlijk laag. De politie registreerde over de eerste zes maanden van dit jaar bijna 9800 inbraken. In de eerste helft van 2019, toen corona de samenleving nog niet in zijn greep had, ging het om bijna twee keer zo veel inbraken: ruim 18.000. Dat meldt datapersbureau LocalFocus op basis van een analyse van politiecijfers.

14 minuten geleden
Jongen aangehouden voor mishandeling meisje in Amstelveen

AMSTELVEEN (ANP) - De politie heeft een 14-jarige jongen uit Amstelveen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een 14-jarig meisje in Amstelveen Westwijk. De politie laat weten meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

9 uur geleden
Centrum Valkenburg vanaf woensdag weer grotendeels toegankelijk

VALKENBURG (ANP) - Het centrum van Valkenburg aan de Geul is vanaf woensdag 09.00 uur weer geopend, op enkele straten na. Dat maakte de gemeente dinsdag bekend. Het centrum was afgesloten sinds de overstromingen twee weken geleden.

12 uur geleden
Bonden: vliegtuigcrew testen voor elke vlucht testen hoeft niet

SCHIPHOL (ANP) - Vakbonden voor cabinepersoneel vinden niet dat vliegtuigpersoneel voor iedere vlucht getest hoeft te worden. FNV Cabine en VNC wijzen op de overheidsrichtlijnen die voorschrijven dat bij reizen naar veilige landen het testen van bemanning op het coronavirus niet nodig is. Een woordvoerster van FNV Cabine zegt bovendien dat vijf dagen per week getest worden "behoorlijk belastend" kan zijn. "Dat is nogal wat om van je medewerkers te vragen", meent zij.

12 uur geleden
OM neemt onderzoek naar dodelijke mishandeling op Mallorca over

UTRECHT (ANP) - De Spaanse justitie heeft Nederland verzocht het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca eerder deze maand over te nemen. Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland, dat zelf ook al onderzoek doet naar de dodelijke vechtpartij op het strand van Palma de Mallorca, gaat dat onderzoek uitvoeren, laat het OM in een verklaring weten. Ook de berechting zal in Nederland plaatsvinden.

13 uur geleden
Unesco: Neder-Germaanse limes toegevoegd aan werelderfgoedlijst

DEN HAAG (ANP) - Het Werelderfgoedcomité van Unesco heeft de Neder-Germaanse limes dinsdag op de werelderfgoedlijst geplaatst. Dit is een gedeelte van de Romeinse limes in Nederland en Duitsland en maakt deel uit van de veel grotere grens van het Romeinse Rijk in Europa en Noord-Afrika. Hier stonden al delen van op de werelderfgoedlijst. De lijst telt in totaal zo'n 1100 werelderfgoederen.

13 uur geleden
23 jaar cel geëist tegen Balie-Syriër Aziz A.

SCHIPHOL (ANP) - Tegen 'Balie-Syriër' Aziz A. is dinsdag een gevangenisstraf van 23 jaar geëist. De 35-jarige A. wordt verdacht van onder meer deelname aan een terroristische organisatie tussen 2011 en 2014. Volgens het Openbaar Ministerie verkeerde A. in de hoogste regionen van terreurorganisatie Jabhat al-Nusra, waar hij een leidinggevende positie had. Ook ziet het OM bewijs dat hij een rol heeft gespeeld bij meerdere aanslagen waardoor veel doden zijn gevallen.

13 uur geleden