Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brand in Haarlemse Albert Heijn onder controle

Brand in Haarlemse Albert Heijn onder controle

HAARLEM (ANP) - De grote brand in een Albert Heijn in Haarlem is onder controle. Iets voor 11.00 uur meldde de brandweer het sein brand meester te hebben gegeven. Bij de brand die vanmorgen vroeg ontstond, kwam veel rook vrij, maar die is grotendeels weggetrokken. Er wordt nog wel nageblust. De brand begon vermoedelijk in een vrachtwagen die in het laad- en losgedeelte van de supermarkt stond en sloeg vervolgens over naar de supermarkt.

Het vuur is niet overgeslagen naar panden in de buurt. De bewoners van de circa vijftig woningen die vanwege de grote hoeveelheid rook die vrijkwam werden ontruimd, kunnen onder begeleiding van personeel van Stichting Salvage terug naar hun woning. "Daar wordt dan nog even gekeken hoe ernstig de schade is in de woning, of er veel rook in staat", aldus een woordvoerder van de brandweer.

De Albert Heijn staat aan het Soendaplein, in de Indische wijk in Haarlem-Noord, een woonwijk. Het vuur woedde vooral in het magazijngedeelte. Dat is afgebrand, maar er zijn ook wat muren instabiel, daar wordt nog naar gekeken. Hoelang de brandweer nog nodig denkt te hebben voor nablus- en herstelwerkzaamheden, kon de woordvoerder niet zeggen.

Parkeergarage

In de parkeergarage onder de supermarkt is bluswater gestroomd. De winkel was op het moment dat de brand uitbrak nog niet open en volgens de woordvoerder stond er slechts een enkele auto van personeel. Voor waterschade aan auto’s hoeft niet te worden gevreesd, omdat in de garage slechts enkele centimeters water staat, aldus de zegsman.

Het vuur begon in de container van de vrachtwagen, tussen de producten. Of de vrachtwagen die vlam vatte een elektrisch voertuig was, weet de woordvoerder niet. Ook de oorzaak is nog onbekend. Niemand is gewond geraakt. Wel zijn twee medewerkers van de winkel door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

Meer uit Binnenland

Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

34 minuten geleden
Bijna 45.500 wandelaars hebben startnummer Vierdaagse opgehaald

NIJMEGEN (ANP) - Precies 45.445 wandelaars hebben hun startnummer voor de Vierdaagse in Nijmegen opgehaald, meldt de organisatie na afloop van de aanmelddagen. Zo'n 1555 deelnemers hebben zich niet gemeld.

35 minuten geleden
Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

2 uur geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

2 uur geleden
Halsema: monument herinnert aan De Vries maar ook aan de moord

AMSTERDAM (ANP) - Het monument voor Peter R. de Vries herinnert niet alleen aan de misdaadverslaggever en zijn werk, maar moet er ook voor zorgen dat de "onmenselijke misdaad" van de moord op hem niet wordt vergeten. Dat zei Femke Halsema maandag bij de onthulling van het kunstwerk. De moord zal "decennia blijven verbijsteren", aldus de Amsterdamse burgemeester.

4 uur geleden
AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.

4 uur geleden
Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

5 uur geleden