Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brand in bouwmaterialenhandel in Zwaag onder controle

Brand in bouwmaterialenhandel in Zwaag onder controle

ZWAAG (ANP) - De brand die sinds vrijdagavond woedt in een bedrijfspand in het Noord-Hollandse Zwaag is onder controle. Het gebouw, dat volgens de brandweer als verloren beschouwd moet worden, is van een leverancier van bamboe-bouwmaterialen. Een naastgelegen pand heeft forse schade opgelopen. Naar verwachting duurt het nablussen nog tot zaterdagochtend, zegt een brandweerwoordvoerder.

Het gebouw staat op industrieterrein Zevenhuis, waarachter een woonwijk ligt. De rook gaat richting Zwaagdijk en Hauwert en de brandweer adviseert de mensen daar voorlopig ramen en deuren gesloten te houden. Vanwege de vele rook is er in de omgeving een NL-Alert verzonden, om vooral de mensen in de nabijgelegen woonwijk te informeren.

Het bedrijf noemt zich op zijn site de Europese marktleider in bamboe producten voor binnen- en buitentoepassingen. Toen de brand uitbrak, was er niemand in het gebouw aanwezig.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Bijna miljoen maskers uit China aangekomen

DEN HAAG (ANP) - Bijna een miljoen chirurgische maskers zijn aangekomen uit China. Dat heeft minister Martin van Rijn van Medische Zorg bekendgemaakt. Er is een groot tekort aan medische beschermingsmiddelen door de coronacrisis.

39 minuten geleden
1 op 5 basisschoolkinderen in noodopvang wegens kwetsbare positie

DEN HAAG (ANP) - Van de kinderen uit het basisonderwijs die nu overdag in noodopvang zitten, bevindt zo’n 20 procent zich in een kwetsbare positie. Dat laat minister Arie Slob (Onderwijs) vrijdag weten aan de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Gemeente Rotterdam geeft nabestaanden korting op uitvaart

ROTTERDAM (ANP) - Vanwege de strikte coronamaatregelen die gelden voor uitvaarten komt de gemeente Rotterdam nabestaanden financieel tegemoet. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen mogen maximaal maar dertig nabestaanden bij een uitvaart zijn. Ook mogen zij voor en na een uitvaart niet samenkomen. Vrijdag heeft het Rotterdamse college daarom besloten hen 25 procent korting te geven op de kosten van een uitvaart.

3 uur geleden
Ouderen bedanken door corona voor opname in verpleeghuis

HILVERSUM (ANP) - Veel ouderen durven uit angst voor het coronavirus niet te verhuizen naar een verpleeghuis. Ze zijn bang voor besmetting en vrezen te vereenzamen nu verpleeghuizen sinds 20 maart alle bezoek weren. Dat meldt ActiZ, de branchevereniging van zorginstellingen in het programma Meldpunt van Omroep MAX.

3 uur geleden
Rechtspraak kan meer zaken van afstand behandelen

DEN HAAG (ANP) - Nu het kabinet de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft verlengd tot en met 28 april, houdt de Raad voor de rechtspraak voorlopig vast aan de aangepaste werkwijze. Wel kunnen de rechtbanken en gerechtshoven vanaf 7 april meer zaken op afstand behandelen dan tot nu toe het geval was. Daarvoor zijn voorzieningen voor telefonische (beeld)verbindingen uitgebreid.

3 uur geleden
Noordwijk neemt extra maatregelen om strandgangers te weren

NOORDWIJK (ANP) - Om te voorkomen dat mensen zaterdag of zondag naar het strand komen, sluit de gemeente Noordwijk zo'n 2000 parkeerplekken. Ook gaat de weg naar Langevelderslag dicht, waardoor strandgangers niet door kunnen rijden naar het parkeerterrein. Verder gaan politie en boa's extra controleren en worden drones ingezet.

3 uur geleden
Geen vervolgstappen marktwaakhond tegen Roche om testmaterialen

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vertrouwt erop dat farmaceutisch bedrijf Roche er alles aan doet om de tekorten aan testmaterialen voor laboratoria op te lossen. Dat zegt de marktwaakhond na een onderzoek naar het Zwitserse bedrijf. Roche heeft een groot deel van de markt voor testapparaten in Nederland in handen en kon niet aan de vraag voldoen. Mede daardoor is de capaciteit beperkt die Nederland heeft om te testen of mensen het nieuwe coronavirus hebben.

3 uur geleden