Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brand in Amsterdamse flat, vier bewoners gered van balkon

Brand in Amsterdamse flat, vier bewoners gered van balkon

AMSTERDAM (ANP) - In een appartementencomplex van tien verdiepingen aan de Dr. H. Colijnstraat in Amsterdam (Geuzenveld-Slotermeer) heeft in de nacht van maandag op dinsdag kort een grote brand gewoed. Het vuur ontstond in een woning op de bovenste twee verdiepingen van het complex. Er raakte niemand gewond, maar vier van de vijf mensen die in de woning aanwezig waren, moesten door de brandweer met een ladder van het balkon worden gered. Onder hen waren twee kinderen, zegt een woordvoerster van de brandweer.

Volgens de brandweer is de schade aan de getroffen woning groot. Bij de brand is een kat om het leven gekomen.

De brandweer had ongeveer een half uur nodig om het vuur te blussen. Volgens de woordvoerster ging het om een felle brand. Omdat onduidelijk was in hoeveel woningen de brand woedde, werd direct opgeschaald naar grote brand. Zo'n twintig tot dertig mensen werden uit omliggende appartementen geëvacueerd. Een deel van hen kon meteen terugkeren toen het vuur uit was. Voor bewoners van vier woningen geldt dat niet: voor hen wordt opvang geregeld, zegt de brandweer.

De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een elektrische step, zegt de woordvoerster. Doordat de step naast de meterkast stond, kon het vuur zich razendsnel door de woning verspreiden.

Meer uit Binnenland

OM seponeert aangiftes tegen Mona Keijzer om groepsbelediging

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aangiftes tegen minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting) om groepsbelediging geseponeerd. Een groep van zestien personen deed aangifte nadat Keijzer, toen Kamerlid voor de BBB, op 17 mei in het programma Sophie & Jeroen onder meer had gezegd dat "Jodenhaat bijna onderdeel is van de islamitische cultuur". Volgens het OM zijn de uitspraken in beginsel strafbaar, maar is een vervolging van de politicus Keijzer in dit geval "in strijd met de vrijheid van meningsuiting".

33 minuten geleden
KNAW zet omstreden hoogleraar en partner aan de kant

AMSTERDAM (ANP) - Een hoogleraar en haar partner die van langdurig ongewenst en veelal grensoverschrijdend gedrag op de universiteit van Leiden worden beticht, zijn aan de kant gezet door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De hoogleraar was lid van het KNAW-genootschap en via de universiteit gedetacheerd bij het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), een instituut van de KNAW. Haar partner was daar in tijdelijke dienst.

34 minuten geleden
Geen dwangsom voor Staat om overtreden verbod F-35-onderdelen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat hoeft geen dwangsom te betalen voor elke dag dat het verbod om F-35-onderdelen naar Israël te laten vervoeren, wordt overtreden. Dit heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag besloten in een kort geding, aangespannen door meerdere mensenrechtenorganisaties.

1 uur geleden
Veldkamp: andere accenten en stijl in omgang met Israël

WASHINGTON (ANP) - Het nieuwe kabinet gaat Israël anders bejegenen dan het vorige. De nieuwe buitenlandminister Caspar Veldkamp hoopt met een "misschien minder uitgesproken" koers meer te bereiken.

7 uur geleden
Onderzoek: woningtekort groeit door toename aantal huishoudens

DELFT (ANP) - Het woningtekort in Nederland is in 2023 verder opgelopen, hoewel er 88.200 woningen zijn bijgebouwd. Er zijn op dit moment 400.500 woningen te weinig, 10.300 meer dan een jaar eerder. Dit staat in de jaarlijkse prognose die onderzoeksbureau ABF Research uitvoert in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en die vrijdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

8 uur geleden
Schoof denkt als ex-spionnenbaas leiders vertrouwen te geven

WASHINGTON (ANP) - Premier Dick Schoof heeft bij zijn debuut onder wereldleiders baat gehad bij zijn verleden als baas van inlichtingendienst AIVD, denkt hij. Op de NAVO-top, waar veiligheidskwesties centraal staan, "vindt men het eigenlijk wel geruststellend dat er een premier is vanuit Nederland die al heel lang met dat bijltje gehakt heeft."

12 uur geleden
NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

AMSTERDAM (ANP) - Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

12 uur geleden