Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

Brand Hengelo onder controle, bewoners weer terug naar huis

HENGELO (ANP) - De brand die in de nacht van zondag op maandag ontstond in een bedrijfspand in het Overijsselse Hengelo is onder controle, meldt de brandweer. Een paar woningen naast het brandende pand in de Molensteeg werden ontruimd. Maar de bewoners die werden opgevangen in een hotel mogen weer terug naar huis.

Mensen die in de naastliggende huizen wonen wordt wel aangeraden om hun woningen te ventileren. Niemand raakte gewond bij de brand, meldt de brandweer.

De brand woedde in een voormalige winkel waar nu losse kantoren zitten. Doordat het pand veel losse hokjes heeft was het volgens de brandweer complex om het vuur te blussen. Het bedrijfspand is niet ingestort, wel heeft het zware brand- en rookschade.

Meer uit Binnenland

Vrouw in Goirle vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen

GOIRLE (ANP) - Een vrouw die vrijdag dood werd aangetroffen in een appartement in Goirle (Noord-Brabant) is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, meldt de politie zondag. Een rechercheteam van ongeveer vijftien mensen is samengesteld om de zaak te onderzoeken.

46 minuten geleden
Hulpverlener voor Nederlanders gearriveerd op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - De hulpverlener die was vertrokken vanuit het ANWB-steunpunt in Barcelona, is inmiddels gearriveerd op Mallorca. Hij zal de Nederlanders die zijn getroffen door het instorten van de beachclub op het eiland gaan bijstaan, zo meldt een woordvoerder van de ANWB Alarmcentrale.

2 uur geleden
Roemenen stemmen in sporthal, Polen in kerk en Fransen op school

DEN HAAG (ANP) - Bij de Europese verkiezingen volgende maand mogen ook andere Europeanen die in Nederland wonen hun stem uitbrengen. Ze kunnen stemmen voor Nederlandse partijen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om mee te doen aan de verkiezingen in hun land van herkomst. Verspreid door het land worden daarvoor stembureaus neergezet.

4 uur geleden
Twee doden door verkeersongeval op N2 bij Waalre

EINDHOVEN (ANP) - Door een verkeersongeval op de N2 ter hoogte van Waalre zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen om het leven gekomen, meldt de politie. Een auto met de twee inzittenden kwam door onbekende oorzaak in een vijver terecht in de buurt van de High Tech Campus in Eindhoven.

9 uur geleden
Zeer grote brand in pand in het centrum van Sneek

SNEEK (ANP) - De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag uitgerukt voor een zeer grote en uitslaande brand in een pand aan de Kleine Kerkstraat in het Friese Sneek. Het gaat om een brand die in het dak zou zijn begonnen. De brandweer laat rond 04.50 uur weten dat de tweede verdieping van het pand volledig in brand staat.

9 uur geleden
Vervolging van Roma en Sinti herdacht in Kamp Westerbork

WESTERBORK (ANP) - In het voormalige Kamp Westerbork wordt zondag de vervolging van Sinti en Roma door de nazi's herdacht.

10 uur geleden
Confrontatie tussen groepen Eritreeërs in Amersfoort voorkomen

AMERSFOORT (ANP) - De politie heeft de gespannen situatie die zaterdagavond ontstond rond een Eritrees feest in Amersfoort in de kiem weten te smoren. Buiten aan de Van Galenstraat in de wijk Kruiskamp stond een groep Eritreeërs die de confrontatie zocht met de tientallen mensen binnen. Volgens een woordvoerder van de politie wisten agenten de groepen uit elkaar te houden en was er rond 23.15 uur geen gevaar meer voor een confrontatie.

15 uur geleden