Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brand boekt in Dendermonde vijfde zege in wereldbeker veldrijden

Brand boekt in Dendermonde vijfde zege in wereldbeker veldrijden

DENDERMONDE (ANP) - Lucinda Brand heeft in het Belgische Dendermonde ook de twaalfde veldrit om de wereldbeker gewonnen. Het was al de vijfde zege in de reeks van de wereldkampioene uit Rotterdam. Brand, die rijdt voor Baloise-Trek Lions, heeft ook riant de leiding in het wereldbekerklassement.

De Amerikaanse Clara Honsinger bleef nog enigszins in de buurt van Brand en werd op 4 seconden tweede achter de winnares, die het in de laatste honderden meters rustig aan deed. De derde plaats was voor Denise Betsema. De Texelse staat tweede in het klassement.

Marianne Vos, vierde in de uitslag, had de beste start waar Brand enigszins in het gedrang kwam. "Het was een snelle start, zoals vaak. Ik zat een beetje in het gedrang en reed me nog weleens vast achter iemand", vertelde Brand, die bij het ingaan van de derde van vijf ronden alleen voorop kwam te rijden. "Je moet geduld hebben en rustig blijven, soms even wachten tot je ruimte krijgt. Het hoort erbij, je moet ook zoeken naar je ritme."

Vierde ronde

Betsema en Puck Pieterse waren op dat moment haar naaste belagers maar beiden zagen in de vierde ronde Honsinger passeren. Brand had het gevaar gezien. "Ze kwam sterk opzetten, maar ik kon het hier gelukkig goed in de gaten houden. Ik had nog wel iets in de tank zitten voor als het nodig zou zijn", vertelde Brand die 'uitbollend' de finish bereikte.

Honsinger werd net als vorig jaar tweede achter Brand. "Misschien had ik haar kunnen achterhalen als de wedstrijd vijf minuten langer had geduurd", meende ze. "Het is zaak je energie over zo'n wedstrijd te verdelen."

Op 2 januari is in het Zeeuwse Hulst de volgende wedstrijd om de wereldbeker.

Meer uit Sport

Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

1 uur geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

6 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

16 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

16 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

18 uur geleden
Hockeysters verslaan ook China in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben ook de vijfde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Eindhoven te sterk voor China (4-0).

19 uur geleden
Bestuurder Van der Vorst blij met actie IOC tegen boksfederatie

LAUSANNE (ANP) - De Nederlandse boksofficial Boris van der Vorst juicht de maatregel van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken toe. "Dit geeft duidelijkheid en is de eerste stap in het proces", aldus Van der Vorst, die inmiddels al een andere boksbond (World Boxing) heeft opgezet. "We hebben hard gewerkt aan een levensvatbaar alternatief. We zijn klaar om het gesprek met het IOC aan te gaan."

20 uur geleden