Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Branchevereniging afvalinzamelaars wil versoepeling quarantaine

Branchevereniging afvalinzamelaars wil versoepeling quarantaine

DEN HAAG (ANP) - De branchevereniging voor afvalinzamelaars NVRD wil dat de quarantainemaatregelen voor cruciale beroepen zo snel mogelijk worden versoepeld. Nu moeten afvalinzamelingsbedrijven vaak mensen inzetten van andere afdelingen om aan genoeg medewerkers te komen.

De gemeente Amsterdam meldde maandag dat niet al het afval kan worden opgehaald doordat zoveel medewerkers in quarantaine zitten na contact met een persoon met het coronavirus. Volgens een woordvoerder van de NVRD spelen deze problemen in het hele land.

"Wij willen dat mensen die geen klachten hebben, toch kunnen werken", aldus een woordvoerder van de NVRD. "We moeten nu ontzettend ons best doen om de roosters vol te krijgen, terwijl er veel mensen thuiszitten zonder klachten." De vereniging schrijft in een brandbrief dat het daarvoor bereid is om mondkapjes en zelftests te verstrekken aan werknemers.

Onduidelijk

De regering zou eigenlijk voor 21 januari laten weten of de quarantainemaatregelen worden versoepeld, maar dat is niet gebeurd. "Op de website van de Rijksoverheid is het nu aangepast en staat er dat het binnenkort bekend wordt. Maar voor ons is het onduidelijk wanneer we meer weten", zegt de woordvoerder.

De NVRD zegt dat er programma's zijn voor als er niet meer voldoende medewerkers te vinden zijn, zoals in Amsterdam. Dat betekent dat niet al het afval meer wordt opgehaald zoals gebruikelijk is, maar dat sommige locaties en afvalsoorten voorrang krijgen.

Meer uit Binnenland

Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

43 minuten geleden
Ruim driehonderd klimaatactivisten aangehouden bij blokkade A10

AMSTERDAM (ANP) - In totaal 326 klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag aangehouden bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid bij het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Van hen zijn er 31 gearresteerd omdat ze de blokkade veroorzaakten en daarmee voor gevaar zorgden in het verkeer.

1 uur geleden
Laatste klimaatactivisten van A10 gehaald, weg nog niet vrij

AMSTERDAM (ANP) - De laatste klimaatactivisten zijn zaterdagmiddag van de snelweg A10 gehaald in Amsterdam. Het was een groep van ongeveer veertig actievoerders die nog op de snelweg zat. De politie moest ze wegslepen naar de bussen om ze weg te voeren. Eerder waren al meerdere bussen vol met actievoerders vertrokken.

2 uur geleden
Vlaardingen staat in Oekraïense wijk stil bij de oorlog

VLAARDINGEN (ANP) - In de gemeente Vlaardingen is stilgestaan bij het feit dat twee jaar geleden Rusland Oekraïne is binnengevallen. Dat gebeurde in Mrija, een tijdelijke wijk waar ongeveer duizend Oekraïense mensen wonen die zijn gevlucht voor de oorlog.

2 uur geleden
Politie houdt 27 klimaatactivisten aan om gevaar voor verkeer

AMSTERDAM (ANP) - De politie in Amsterdam heeft tot nu toe 27 klimaatactivisten aangehouden, omdat ze het verkeer in gevaar brachten. Dat meldt de politie op X. Extinction Rebellion blokkeert de A10 in Amsterdam uit protest tegen het geld dat ING in de fossiele industrie stopt.

3 uur geleden
Politie haalt klimaatactivisten van A10 in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie is begonnen met het vrijmaken van de A10 in Amsterdam. Klimaatactivisten worden meegenomen en in een bus gezet. Voor het vervoer staan meerdere bussen klaar.

3 uur geleden
Aantal asielzoekers in Ter Apel blijft onder de 2000, geen boete

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel verbleven afgelopen nacht 1935 mensen, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het is daarmee de eerste dag sinds donderdag dat het aantal asielzoekers onder de 2000 is gebleven.

3 uur geleden