Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Branchevereniging afvalinzamelaars wil versoepeling quarantaine

Branchevereniging afvalinzamelaars wil versoepeling quarantaine

DEN HAAG (ANP) - De branchevereniging voor afvalinzamelaars NVRD wil dat de quarantainemaatregelen voor cruciale beroepen zo snel mogelijk worden versoepeld. Nu moeten afvalinzamelingsbedrijven vaak mensen inzetten van andere afdelingen om aan genoeg medewerkers te komen.

De gemeente Amsterdam meldde maandag dat niet al het afval kan worden opgehaald doordat zoveel medewerkers in quarantaine zitten na contact met een persoon met het coronavirus. Volgens een woordvoerder van de NVRD spelen deze problemen in het hele land.

"Wij willen dat mensen die geen klachten hebben, toch kunnen werken", aldus een woordvoerder van de NVRD. "We moeten nu ontzettend ons best doen om de roosters vol te krijgen, terwijl er veel mensen thuiszitten zonder klachten." De vereniging schrijft in een brandbrief dat het daarvoor bereid is om mondkapjes en zelftests te verstrekken aan werknemers.

Onduidelijk

De regering zou eigenlijk voor 21 januari laten weten of de quarantainemaatregelen worden versoepeld, maar dat is niet gebeurd. "Op de website van de Rijksoverheid is het nu aangepast en staat er dat het binnenkort bekend wordt. Maar voor ons is het onduidelijk wanneer we meer weten", zegt de woordvoerder.

De NVRD zegt dat er programma's zijn voor als er niet meer voldoende medewerkers te vinden zijn, zoals in Amsterdam. Dat betekent dat niet al het afval meer wordt opgehaald zoals gebruikelijk is, maar dat sommige locaties en afvalsoorten voorrang krijgen.

Meer uit Binnenland

Politie onderzoekt doodsoorzaak baby in Breda

BREDA (ANP) - De politie doet onderzoek naar het overlijden van een baby van zeven weken in Breda. Het jongetje overleed vrijdag in een ziekenhuis in Rotterdam. Volgens de politie zouden omstandigheden vragen om een uitgebreid rechercheonderzoek.

41 minuten geleden
Explosie bij woning in Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Bij een huis in Vlaardingen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie geweest. Daarbij raakte niemand gewond. Wel is er schade aan de voordeur en de ramen van de woning.

1 uur geleden
Natuur & Milieu: stikstofpauze is problemen uitstellen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinetsbesluit om wat betreft de stikstofaanpak te wachten tot provinciebesturen zijn gevormd is slechts uitstel van een probleem, waardoor iedereen langer in onzekerheid blijft. Dat zegt Marjolein Demmers, directeur van milieuorganisatie Natuur & Milieu. "Het is weer een aanslag op de natuur, en het helpt de boeren en ons land ook niet verder."

5 uur geleden
Opnieuw uithalers opgepakt in Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier uithalers aangehouden in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde bij een terminal op de Maasvlakte, zo meldt de politie op Twitter.

6 uur geleden
Hoofddocent UvA maakt zich zorgen over mogelijke gevaren ChatGPT

AMSTERDAM (ANP) - Universitair hoofddocent Natuurlijke Taalverwerking Jelle Zuidema maakt zich zorgen over de mogelijke gevaren van ChatGPT. Zo kan de chatbot kwetsende teksten produceren en worden misbruikt voor reclamedoeleinden. Ook kunnen andere wetenschappen worden verwaarloosd door de commerciƫle voordelen van ChatGPT. Om dat te voorkomen, moeten er (Europese) regels komen, zegt Zuidema.

6 uur geleden
Politiebond: politie moet harder optreden tegen racisme

DEN HAAG (ANP) - Er moet onder politiemensen meer kennis komen over racisme en discriminatie in de maatschappij, en de politie moet structureel harder gaan optreden tegen dit probleem. Dat zegt voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs in een reactie op de uitspraken van politiechef Janny Knol van de eenheid Oost-Nederland. In een interview in het AD zegt ze dat racisme structureel voorkomt bij de politie en als een structureel probleem moet worden aangepakt.

6 uur geleden
Honderden kantoormedewerkers en beveiligers springen bij in trein

UTRECHT (ANP) - Bijspringend kantoorpersoneel en tijdelijk ingehuurde beveiligers moeten de NS in april weer zichtbaarder maken in de trein. In de loop van de maand gaan honderden extra krachten meerijden op treinen om de werkdruk van conducteurs te verlichten. Reizigers merken dat, doordat ze dan vaker weer iemand met een NS-jasje voorbij zien lopen, laat een woordvoerder weten.

8 uur geleden