Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bram Moszkowicz mag niet terugkeren als advocaat

Bram Moszkowicz mag niet terugkeren als advocaat

UTRECHT (ANP) - Bram Moszkowicz mag niet terugkeren als advocaat. Dat oordeelde het hof van discipline maandag. Tegen deze beslissing is nu geen beroep mogelijk. Over ten minste een jaar zou de voormalige advocaat wel weer een nieuwe poging kunnen wagen, maar hij heeft al laten weten dat niet te doen.

Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau. Sinds begin vorig jaar probeerde hij terug te keren in zijn oude vak. De Orde van Advocaten wees zijn verzoek in eerste instantie af. Tegen deze beslissing is de gewezen raadsman in beroep gegaan. Het hof van discipline - waarin rechters en advocaten zitting hebben - heeft nu ook het beklag van Moszkowicz afgewezen.

"Het hof vindt dat mr. Moszkowicz niet op overtuigende wijze heeft laten zien dat hij zijn gedrag blijvend heeft veranderd en hij heeft daar geen overtuigende waarborgen voor gegeven." Het hof acht nieuwe schendingen van de beroepsregels daarom niet uitgesloten.

Waarschuwingen

De telg uit de beroemde advocatenfamilie werd in 1985 beëdigd. In de jaren die volgden, ontving hij meerdere waarschuwingen en berispingen. Hij werd geschrapt omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

Moszkowicz ging failliet, maar zijn financiën zijn nu weer helemaal op orde, vertelde hij het hof begin dit jaar. Echter, "het hof rekent mr. Moszkowicz aan dat hij niet uit eigen beweging transparant is geweest over zijn financiële situatie. Vooral, omdat schending van regels op het gebied van de financiële integriteit een van de belangrijkste redenen was om hem in 2013 te schrappen als advocaat."

Adviseur

Moszkowicz werkt nu als adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur in Hilversum, het kantoor van zijn partner. Hij wilde hier aan de slag als advocaat, maar dat gaat niet meer. Het voelt alsof hij levenslang heeft gekregen, liet hij maandag weten. "Ik zal mij nu beraden op mijn toekomst en mijn aandacht en energie op iets anders richten."

Bij de inhoudelijke behandeling om terug te keren als advocaat zei hij - mede gezien zijn leeftijd - dat er nog weinig kansen voor hem openliggen. "Het recente verleden heeft geleerd dat ik niet overal aan de bak kan komen. Ik wil gewoon mijn boterham verdienen." Naar zijn zeggen was hij er helemaal klaar voor om terug te keren in zijn oude vak, waarvoor hij zoveel passie koestert. "Het is mij duidelijk, dat een tweede kans mij niet wordt vergund. Dat betekent, dat ik geen toga meer zal dragen."

Meer uit Binnenland

Inspecties: kinderbescherming heeft duidelijkheid over geld nodig

DEN HAAG (ANP) - De kinderbescherming moet duidelijk weten hoeveel geld ze krijgt, zodat de organisatie kan investeren in personeel. Medewerkers kunnen dan beter zicht hebben en houden op de kinderen die ze moeten helpen. Daarvoor pleiten de Inspectie Justitie en Veiligheid en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

5 minuten geleden
ProRail kon niet eerder handelen om treinstoring op te lossen

AMSTERDAM (ANP) - Spoorwegbeheerder ProRail kon zondag niet eerder de verkeersleiding van Amsterdam naar Utrecht doorschakelen om de problemen op het spoor op te lossen. Dat zegt een woordvoerder van ProRail. De omzetting vond pas in de loop van de nacht plaats, nadat de problemen aan het einde van de middag waren ontstaan vanwege een storing.

44 minuten geleden
Zeker 20 appartementen Amsterdam jaren onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twintig appartementen van het complex in Amsterdam waar dit weekend een grote brand was zijn mogelijk nog drie jaar onbewoonbaar, zegt een woordvoerder van Vesteda, de verhuurder en eigenaar van het appartementencomplex. Volgens hem zijn de meeste woningen op de bovenste drie verdiepingen uitgebrand. Die appartementen moeten worden hersteld.

1 uur geleden
NS compenseert gedupeerden storing 'ruimhartig'

UTRECHT (ANP) - De NS belooft ervoor te zorgen dat gedupeerden van de storing in het treinverkeer rond Amsterdam een "ruimhartige compensatie" krijgen. Een woordvoerder zegt dat reizigers op de website van de Nederlandse Spoorwegen meer informatie kunnen vinden over hoe ze hun gemaakte kosten kunnen declareren.

1 uur geleden
NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

1 uur geleden
Vanaf vrijdag zomers warm, lokaal mogelijk tropisch

DEN HAAG (ANP) - De eerste stranddagen lijken in aantocht. Vanaf vrijdag breekt er een periode van zomerse warmte met 25 tot 28 graden aan, meldt Weeronline. Vrijdag is er kans op de eerste officiële zomerse dag van het jaar en in het weekend neemt de kans op een eerste lokale tropische dag van 30 graden of meer toe.

1 uur geleden
GroenLinks wil Zuid-Hollands Statenlid Fernald royeren na stemrel

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks wil Statenlid Debora Fernald royeren na de 'stemrel' van vorige week bij de Eerste Kamerverkiezingen. Een woordvoerster laat weten dat het partijbestuur de procedure voor royement van Fernald als lid van GroenLinks in gang heeft gezet. Volgens het bestuur heeft de Rotterdamse in strijd met de statuten gehandeld door de partij "op onredelijke wijze te benadelen".

1 uur geleden