Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bram Moszkowicz is persoonlijk failliet

Bram Moszkowicz is persoonlijk failliet

LELYSTAD (ANP) - De voormalige topadvocaat Bram Moszkowicz is donderdag door de rechtbank in Lelystad persoonlijk failliet verklaard, bevestigt de rechtbank berichtgeving in De Telegraaf.

De gewezen strafpleiter heeft zich volgens de krant niet gehouden aan een betalingsregeling met de Belastingdienst en zou ook schulden hebben bij ABN AMRO.

Moszkowicz werd in 2013 uit de advocatuur gezet wegens schending van gedragsregels en verwaarlozing van cliëntenbelangen. Daarvoor gold hij jarenlang als een van de beste strafpleiters van Nederland.

Partij VNL

Twee jaar nadat hij van het tableau was geschrapt, zoals dat heet, deed hij een poging om als voorman van de partij VNL de politiek in te gaan. Dat eindigde in geruzie, waarop de ex-strafpleiter binnen een jaar met de partij brak.

Vorige maand diende Moszkowicz een verzoek bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland in om weer aan de slag te kunnen. Volgens De Telegraaf moet hij in januari voor het Hof van Discipline verschijnen om toe te lichten waarom hij volgens hemzelf weer toegelaten moet worden tot de balie. De kansen dat dat lukt zouden door het faillissement aanzienlijk zijn geslonken.

Meer uit Binnenland

Schrijver Rob van Essen wint opnieuw Libris Literatuur Prijs

AMSTERDAM (ANP) - Auteur Rob van Essen heeft de Libris Literatuur Prijs 2024 gewonnen voor zijn roman Ik kom hier nog op terug. Dat heeft juryvoorzitter Kim Putters maandagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Felix Meritis in Amsterdam. Met de prijs wordt de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar bekroond.

29 minuten geleden
Alle campussen UvA dinsdag en woensdag dicht na protesten

AMSTERDAM (ANP) - Alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijven dinsdag en woensdag dicht nadat er meerdere demonstraties zijn geweest, meldt de universiteit maandagavond. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt de komende twee dagen dus geen onderwijs plaats op de UvA.

49 minuten geleden
Universiteit Utrecht: schade bij bezetting beperkt gebleven

UTRECHT (ANP) - De demonstranten die vorige week gebouwen van de Universiteit Utrecht bezet hebben, hebben daar volgens de universiteit weinig vernielingen aangericht. "De schade is geïnventariseerd en deze is beperkt gebleven", laat een woordvoerster weten. Ze voegt eraan toe dat de universiteit niet van plan is aangifte te doen tegen de bezetters wegens huisvredebreuk "omdat de inzet voortdurend is geweest is om te de-escaleren".

1 uur geleden
Vernielingen en troep in UvA-pand waar pro-Palestijns protest was

AMSTERDAM (ANP) - In het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar maandag een pro-Palestijns protest was, is veel schade aangericht. Dat ziet een ANP-verslaggever op de 6e verdieping van het gebouw. Daar zetelt het College van Bestuur van de universiteit. Dat was niet aanwezig toen de demonstranten binnendrongen.

2 uur geleden
Betogers Groningen mogen overnachten als protest vreedzaam blijft

GRONINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse betogers bij de Rijksuniversiteit Groningen mogen daar de nacht doorbrengen. Het protest wordt toegestaan zolang het vreedzaam is en er geen hinder is voor het verkeer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens de gemeente vindt het protest plaats op openbaar terrein.

2 uur geleden
Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Dat gebeurde buiten het pand van de universiteit op het moment dat de betogers werden teruggedrongen door de politie. De politie kan niet zeggen of er iemand is opgepakt.

4 uur geleden
Heidema herbenoemd als commissaris van de Koning in Overijssel

DEN HAAG (ANP) - Andries Heidema kan beginnen aan zijn tweede periode van zes jaar als commissaris van de Koning in Overijssel. Nadat de leden van Provinciale Staten hem eind maart hadden voorgedragen voor herbenoeming, is dat nu geformaliseerd via een koninklijk besluit. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nam de voordracht uit Overijssel zoals verwacht over.

5 uur geleden