Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Brabant trekt 3 miljoen extra uit voor toegankelijke bushaltes

Brabant trekt 3 miljoen extra uit voor toegankelijke bushaltes

DEN BOSCH (ANP) - De provincie Noord-Brabant trekt extra geld uit om gemeenten te helpen bushaltes beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Gemeenten kunnen een beroep doen op 3 miljoen euro die hiervoor beschikbaar is, aldus de provincie.

Gedeputeerde Stijn Smeulders hoopt dat veel gemeenten zich melden voor het extra geld. "Goede bereikbaarheid is cruciaal voor het functioneren van onze maatschappij, economie, leefbaarheid en brede welvaart. Iedereen moet kunnen meedoen. Daarom moeten we er alles aan doen om de drempels voor alle reizigers weg te nemen. In dit geval bijna letterlijk." Brabant heeft nu geen extra geld gereserveerd voor maatregelen aan bussen, want daar kunnen mensen met een rolstoel al in, meldt de provincie.

Meer uit Binnenland

Rechter verbiedt aangekondigde staking in busvervoer Twente

UTRECHT (ANP) - De rechter heeft de voor komende maandag aangekondigde staking in het busvervoer in de regio Twente verboden. Dat betekent dat de bussen in steden als Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal op 6 mei toch gewoon rijden. Vervoersbedrijf Arriva had een kort geding aangespannen om de staking, die was aangekondigd door vakbond FNV, te voorkomen.

41 minuten geleden
Nieuwe regering Sint-Maarten beëdigd, vragen over lange screening

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten is vrijdagochtend (lokale tijd) de nieuwe regering van het eiland beëdigd onder leiding van premier Luc Mercelina. De ministersploeg is nog niet compleet; de screeningsprocedure van twee beoogde ministers is na meer dan twee maanden nog niet afgerond. Regeringspartij PFP eist duidelijkheid hierover.

2 uur geleden
Bloemen, knuffels en kaarsen bij wake voor Gaza in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen mensen zijn vrijdagavond samengekomen in Amsterdam voor een herdenking en wake voor Gaza en de Holocaust. Bij het Homomonument op de Westermarkt hebben ze een hoop bloemen en knuffels neergelegd en er zijn kaarsen aangestoken.

3 uur geleden
Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

DEN HAAG (ANP) - In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

4 uur geleden
Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

DEN HAAG (ANP) - Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. "De fileteller maakt overuren", aldus de verkeersdienst.

5 uur geleden
Vergunning Gelderland voor gebruik paintballgeweer tegen wolf

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland heeft vrijdag een vergunning verleend voor het gebruik van een paintballgeweer tegen een wolf op de Noord-Veluwe. De provincie meldt dat het doel is de wolf te leren mensen niet te benaderen. Met name in de omgeving van Ermelo duikt de laatste tijd geregeld een wolf op die niet schuw meer is en mensen benadert.

5 uur geleden
Nederlandse vrouw (61) omgekomen na val in Zwitserland

CRANS-MONTANA (ANP) - Een Nederlandse vrouw van 61 is donderdag overleden na een val in het Zwitserse Crans-Montana. De politie van het kanton Wallis, waar Crans-Montana ligt, meldt dat vrijdag.

7 uur geleden