Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boze Trump zet interview online na aanvaring met journalist

Boze Trump zet interview online na aanvaring met journalist

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft beelden van een chaotisch verlopen interview met het programma 60 minutes op Facebook gezet. Te zien is hoe de president ruzie krijgt met de interviewer en vervolgens vertrekt. "Kijk naar de veroordelingen, haat en onbeschoftheid namens 60 Minutes en CBS", schrijft hij nu.

Het interview had eigenlijk zondag uitgezonden moeten worden. Trump zet het nu vroegtijdig online. Te zien is dat de president zich ergert aan de kritische vragen van interviewer Lesley Stahl. Die vraagt hem onder meer of hij de vorige president Barack Obama en rivaal Joe Biden wil laten opsluiten. "Obama en Biden bespioneerden mijn campagne", zegt Trump. "Dat is nooit aangetoond", werpt de journaliste tegen.

Trump haalde in het Facebookbericht ook uit naar journaliste Kristen Welker, de debatleider bij zijn tweede en laatste verkiezingsdebat met Biden. Zij is "nog erger", aldus de president. Die heeft een gespannen relatie met sommige media. Hij klaagde in zijn gesprek met Stahl dat zijn tegenstander Biden nooit kritische vragen krijgt in interviews.

Meer uit Buitenland

Rushdie aan beademing, verliest mogelijk oog na steekpartij

BUFFALO (ANP/RTR) - Schrijver Salman Rushdie ligt aan de beademing en verliest waarschijnlijk één oog na de steekpartij in Chautauqua in de staat New York. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat "het nieuws niet goed is". Eerder werd gemeld dat Rushdie werd geopereerd nadat hij per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht.

3 uur geleden
18-jarige scooterrijder omgekomen door aanrijding in Apeldoorn

APELDOORN (ANP) - Door een ongeval op de Laan van Orden in Apeldoorn is vrijdagavond een 18-jarige scooterrijder om het leven gekomen. De scooter kwam iets voor 22.00 uur frontaal in botsing met een auto.

3 uur geleden
Ook Huis VS keurt plannen goed voor klimaat, zorg en belastingen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Zoals verwacht heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Het door de Democraten gecontroleerde Huis stemde met 220-207 voor het plan.

3 uur geleden
Verdachte geïdentificeerd van steekpartij schrijver Rushdie

BUFFALO (ANP/RTR) - De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte die de vermaarde schrijver Salman Rushdie neerstak vlak voor een lezing in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Het gaat om een 24-jarige man uit New Jersey. Over de toestand van Rushdie is verder niets bekend.

6 uur geleden
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

7 uur geleden
WSJ: 'topgeheime' documenten gevonden bij inval in huis Trump

NEW YORK (ANP/AFP) - De FBI heeft tijdens de doorzoeking van het landgoed van Donald Trump in Florida documenten aangetroffen die als "topgeheim" waren gemarkeerd, meldt The Wall Street Journal. Volgens de krant ging het om elf verzamelingen documenten.

8 uur geleden
Eerste graanschip voor Afrika in Oekraïense haven sinds invasie

KIEV (ANP/RTR) - Het eerste graanschip naar Afrika sinds de Russische invasie van Oekraïne is vrijdag aangemeerd in de haven van Pivdennyi, ten noordoosten van Odessa. "Het vrachtschip Brave Commander is aangekomen in de zeehaven van Pivdennyi. Zeer binnenkort zal (Oekraïens) graan worden geleverd aan Ethiopië", schrijft de Oekraïense minister Oleksandr Koebrakov van Infrastructuur op Twitter.

9 uur geleden