Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Boze' Donald Trump trapt campagne voor presidentschap af

'Boze' Donald Trump trapt campagne voor presidentschap af

SALEM (ANP/RTR/AFP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is zaterdag begonnen aan zijn campagne om opnieuw in het Witte Huis terecht te komen. De 76-jarige deed dat voor een klein publiek: hij sprak in de staten New Hampshire en South Carolina voor zo'n tweehonderd mensen.

Trump liet zijn toehoorders weten dat hij bozer was dan tijdens eerdere campagnes, maar ook meer vastberaden. Hij herhaalde zijn eerdere beweringen dat er gerommeld is met de verkiezingsresultaten in 2020, toen hij verloor van Joe Biden, en zei tegen zijn toehoorders dat de verkiezingen van 2024 "onze enige kans zijn dit land te redden."

De voormalig president kan deze keer op minder steun rekenen van zijn eigen Republikeinse partij, waarbinnen verschillende kopstukken van plan zijn ook een gooi te doen naar het presidentschap. Onder meer de gouverneur van New Hampshire, een van de staten die Trump zaterdag bezocht, overweegt een eigen campagne. Trump gaf in een van zijn toespraken flink af op leden van de Republikeinse partij die zich niet trouw aan hem hebben getoond. Volgens hem zijn zij "nog gevaarlijker dan Democraten".

In zijn speech sprak Trump zich verder uit tegen transgenderrechten en de kritische rassentheorie, de studie rond de effecten van institutioneel racisme. "We gaan de linkse radicale racisten en perverselingen stoppen die onze jeugd willen indoctrineren en we gaan ervoor zorgen dat zij met hun Marxistische handen van onze kinderen afblijven", aldus de oud-president.

Meer uit Buitenland

Zeker 600 gewonden bij zware tornado Arkansas

LITTLE ROCK (ANP/DPA) - Een zware tornado heeft de stad Little Rock in de Amerikaanse staat Arkansas getroffen. De plaatselijke reddingsdienst gaat uit van minstens 600 gewonden, berichtte een plaatselijke zender vrijdag. De burgemeester van Little Rock heeft de gouverneur van de staat gevraagd om hulp van de nationale garde.

3 uur geleden
Merendeel VN-Veiligheidsraad bezorgd over kernwapens in Belarus

NEW YORK (ANP/AFP) - Het overgrote deel van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maakt zich zorgen over het plaatsen van kernwapens in Belarus. Alleen Rusland, eigenaar van de kernkoppen, vindt dat er niets mis is met de plaatsing in het buurland. Rusland heeft een veto in de Veiligheidsraad, dus van een resolutie zal het niet komen.

6 uur geleden
Advocaat Trump: schikking zullen we niet accepteren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zal een mogelijke schikking in de strafzaak tegen hem niet accepteren. Advocaat Joe Tacopina zegt in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC News dat daar "nul" kans op is.

9 uur geleden
'Blade runner' Oscar Pistorius komt niet vervroegd vrij

PRETORIA (ANP/AFP) - De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, ook wel bekend als 'blade runner', komt niet vervroegd vrij. Zijn verzoek is afgewezen, aldus de verantwoordelijke autoriteiten. De 36-jarige man blijft vastzitten voor het doodschieten van zijn vriendin.

11 uur geleden
Kopstuk Europees Parlement hekelt stikstofbrief aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - De leider van de machtige christendemocraten in het Europees Parlement hekelt de strenge brief over het stikstofbeleid die de Europese Commissie het kabinet deze week heeft gestuurd. Niet alleen de inhoud, maar ook de timing tijdens delicaat stikstofoverleg tussen de regeringspartijen is "ongevoelig", zegt deze Manfred Weber na berichtgeving van De Telegraaf. De commissie heeft volgens hem een "blunder" begaan.

12 uur geleden
Spaanse premier spoort Xi aan om Zelensky te spreken

BEIJING (ANP/RTR) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft in Beijing met president Xi Jinping gesproken over de oorlog in Oekraïne en de opstelling van China. Sánchez zei na afloop dat hij Xi heeft aangemoedigd om te spreken met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. De verwachting was dat Xi hem vorige week al zou bellen, maar dat is nog altijd niet gebeurd.

13 uur geleden
Fraude-onderzoek naar topambtenaar EU om Qatar-reisjes

BRUSSEL (ANP) - De fraudebestrijdingsdienst van de Europese Unie heeft een onderzoek ingesteld naar de topambtenaar die meermaals op kosten van Qatar naar het oliestaatje reisde. Hij deed dat terwijl de EU onderhandelde over een voor Qatar lucratieve deal over vliegrechten.

15 uur geleden