Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boze brief John Lennon naar Paul McCartney onder de hamer

Boze brief John Lennon naar Paul McCartney onder de hamer

FRANKLIN LAKES (ANP) - Een boze brief die John Lennon op 24 november 1971 naar voormalig bandgenoot Paul McCartney stuurde, gaat onder de hamer bij online veilinghuis Gotta Have Rock and Roll. Naar verwachting levert de brief tussen de 30.000 en 40.000 dollar (29.500 en 39.300 euro) op.

Lennon schreef de brief daags nadat McCartney in het tijdschrift Melody Maker onder meer had gesproken over Lennon en zijn vrouw Yoko Ono, en over het opbreken van het zakelijke partnerschap van de Beatles. De band was op dat moment al zo'n anderhalf jaar uit elkaar, maar financieel gezien waren er nog zaken af te wikkelen. Het interview en de brief kwamen nadat McCartney de band had aangeklaagd, omdat hij het niet eens was met het aanstellen van bandmanager Allen Klein om de financiële afwikkeling te leiden, schrijft de New York Post.

In de brief schrijft Lennon aan McCartney als antwoord daarop: "Als jij niet de agressieveling bent (zoals je zelf beweert), waarom heb je ons dan in hemelsnaam aangeklaagd en publiekelijk over ons heen gescheten?"

Volgens het veilinghuis geeft de brief "een ongelooflijk inzicht in de relatie tussen John en Paul, niet alleen tijdens het opbreken van de band en de nasleep daarvan, maar echt de diepte van hun volledige vriendschap". In de brief noemt Lennon bijvoorbeeld ook het lied Imagine, dat hij zelf schreef en waar McCartney afwijzend tegenover stond. "Het is duidelijk dat [Lennon] nog steeds geeft om wat Paul vindt van zijn schrijfwerk", aldus het veilinghuis.

Er kan nog veertien dagen worden geboden op de brief. Het hoogste bod staat op dit moment op 26.000 dollar (25.500 euro).

Meer uit Buitenland

Dode en gewonden door rondvliegend decor op Spaans festival

CALLERA (ANP) - Op het Spaanse festival Medusa zijn een dode en zeventien gewonden gevallen door rondvliegende decorstukken. Meerdere delen van het decor werden in de nacht van vrijdag op zaterdag losgerukt door een harde wind.

34 minuten geleden
Poolse premier: massale vissterfte door chemische afvallozing

WARSCHAU (ANP/RTR/DPA) - De massale vissterfte in de rivier Oder is waarschijnlijk het gevolg van chemische afvallozing. Dat stelt de Poolse premier Mateusz Morawiecki vrijdag, nadat een regionaal Duits ministerie van Milieu eerder al meldde dat er kwik was gevonden in de rivier.

3 uur geleden
Rushdie aan beademing, verliest mogelijk oog na steekpartij

BUFFALO (ANP/RTR) - Schrijver Salman Rushdie ligt aan de beademing en verliest waarschijnlijk één oog na de steekpartij in Chautauqua in de staat New York. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat "het nieuws niet goed is". Eerder werd gemeld dat Rushdie werd geopereerd nadat hij per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht.

8 uur geleden
18-jarige scooterrijder omgekomen door aanrijding in Apeldoorn

APELDOORN (ANP) - Door een ongeval op de Laan van Orden in Apeldoorn is vrijdagavond een 18-jarige scooterrijder om het leven gekomen. De scooter kwam iets voor 22.00 uur frontaal in botsing met een auto.

8 uur geleden
Ook Huis VS keurt plannen goed voor klimaat, zorg en belastingen

WASHINGTON (ANP/AFP) - Zoals verwacht heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Het door de Democraten gecontroleerde Huis stemde met 220-207 voor het plan.

8 uur geleden
Verdachte geïdentificeerd van steekpartij schrijver Rushdie

BUFFALO (ANP/RTR) - De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte die de vermaarde schrijver Salman Rushdie neerstak vlak voor een lezing in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Het gaat om een 24-jarige man uit New Jersey. Over de toestand van Rushdie is verder niets bekend.

11 uur geleden
Trump onderzocht voor schending Spionagewet

WASHINGTON (ANP/RTR) - Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

12 uur geleden