Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boze boeren mogen tot 22.00 uur protesteren bij Binnenhof

Boze boeren mogen tot 22.00 uur protesteren bij Binnenhof

DEN HAAG (ANP) - Boze boeren krijgen tot 22.00 uur donderdagavond de gelegenheid met hun tractoren te demonstreren bij het Binnenhof, maakte de politie via Twitter bekend.

Alle demonstranten die met tractoren onderweg zijn of nog gaan in de richting van Den Haag voor het boerenprotest kunnen hun landbouwvoertuig parkeren op de Bezuidenhoutseweg, Vervolgens kunnen ze lopend naar de verzamelplaats op het Malieveld gaan.

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag verzamelde zich donderdagavond een groep van circa twintig boeren met trekkers. Zij protesteren daar luid toeterend tegen een maatregel die landbouwminister Carola Schouten wil treffen om de stikstofuitstoot door de veehouderij terug te dringen.

Toegang afgesloten

De politie sloot de toegang tot het Binnenhof af.

Over de maatregel, die boeren verplicht ander voer met een lager eiwitgehalte te gaan gebruiken, wordt laat op de avond nog gedebatteerd en gestemd. De actiegroep Farmers Defence Force (FDF) had landbouwers opgeroepen met hun trekkers naar Den Haag te gaan om de druk op de parlementariërs op te voeren.

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn boeren met hun tractoren uitgerukt. Zo zouden er trekkers zijn gezien bij het station in Groningen en in de buurt van vliegveld Eelde. De politie kan daar nog niet veel over zeggen. Volgens Omroep Brabant zijn ook tientallen trekkers onderweg naar Breda.

Meer uit Binnenland

Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

44 minuten geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

2 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

3 uur geleden
Diverse ideeën voor besteding dwangsom bij fracties Westerwolde

TER APEL (ANP) - Raadsfracties in Westerwolde hebben uiteenlopende ideeën voor de besteding van het geld dat het COA als dwangsom moet betalen. Volgens de gemeente moet de raad beslissen wat er met het geld gebeurt.

4 uur geleden
COA overschrijdt opnieuw maximaal aantal asielzoekers Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2058 mensen de nacht doorgebracht. Dat zijn er voor de tweede dag op rij meer dan het maximale aantal van 2000, waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich sinds donderdag aan moet houden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

6 uur geleden
Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

7 uur geleden
Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

8 uur geleden