Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boze belegger klaagt vergaderapp Zoom aan

Boze belegger klaagt vergaderapp Zoom aan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Zoom Video, het bedrijf achter de momenteel razend populaire app voor videovergaderingen, is aangeklaagd wegens vermeende fraude. Een aandeelhouder beschuldigt de techonderneming ervan zwakke plekken in de beveiliging van de software te hebben verzwegen.

De belegger Michael Drieu beweert dat onthullingen over gaten in de beveiliging hun weerslag hebben gehad op de waarde van aandelen. Niettemin zijn aandelen in Zoom op dit moment bijna 70 procent meer waard dan begin dit jaar. Nu veel mensen door het nieuwe coronavirus thuis moeten werken, weten tientallen miljoenen mensen de app te vinden.

Drieu verwijt Zoom geen open kaart te hebben gespeeld over zwakheden in de versleuteling van de videogesprekken. Onlangs wees de onderzoeksgroep CitizenLab erop dat daar veel aan mankeert, waardoor afluisteren relatief gemakkelijk zou zijn. Eerder leidde het nieuws dat Zoom ongemerkt gegevens naar Facebook stuurt tot bezorgdheid.

Topman Eric Yuan bood begin deze maand publiekelijk zijn excuses aan voor privacy- en beveiligingsproblemen. "We erkennen dat we tekort zijn geschoten op het vlak privacy, volgens de maatstaven van de gemeenschap en die van onszelf." Hij weet de tekortkomingen aan de stormachtige groei van de app. Waar in december vorig jaar nog maar 10 miljoen mensen de app dagelijks gebruikten, waren dat er in maart 200 miljoen.

Meer uit Financieel

OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

1 uur geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

1 uur geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

2 uur geleden
Adyen opnieuw winnaar op positief gestemd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen is vrijdag opnieuw hoger geëindigd op de aandelenbeurs in Amsterdam. Net zoals eerder deze week gingen beleggers mee in een optimistisch oordeel van analisten over het fintechbedrijf. De algehele stemming was positief, net zoals op andere beurzen in Europa.

2 uur geleden
Media: grondstoffenhandelaar Gunvor vreest hogere corruptieboete

GENÈVE (ANP) - Grondstoffenhandelaar Gunvor heeft fors meer geld opzij gezet voor een boete die het bedrijf verwacht te krijgen voor vermeende omkoping. Volgens persbureaus Bloomberg en Reuters, die zich baseren op ingewijden, gaat het om 650 miljoen dollar (604 miljoen euro) die Gunvor denkt te moeten betalen aan justitie in de Verenigde Staten. Eerder ging het nog om 450 miljoen dollar.

3 uur geleden
Opnieuw storing bij Rabobank, problemen met afronden transacties

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank kunnen vrijdagmiddag last hebben van een storing. Op de website van de bank staat vermeld dat er problemen kunnen ontstaan bij het afronden van overboekingen. Het is de tweede storing in een week tijd.

4 uur geleden
Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

5 uur geleden