Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boze aanvoerster Renard bedankt voor Frans elftal en mist WK

Boze aanvoerster Renard bedankt voor Frans elftal en mist WK

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - Voetbalster Wendie Renard heeft bedankt als aanvoerster van de Franse nationale voetbalploeg en komt niet in actie op het WK voetbal dit jaar. De voetbalster van Olympique Lyon zei in een verklaring dat ze niet zal spelen "om haar mentale gezondheid te beschermen". Ook internationals Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto hebben zich afgemeld.

De 32-jarige Renard heeft 142 wedstrijden voor Frankrijk gespeeld. "Ik houd van Frankrijk, meer dan iets anders, en ik ben niet perfect, verre van, maar ik kan het huidige systeem, dat ver afstaat van de eisen voor het hoogste niveau, niet langer ondersteunen", haalde de voetbalster uit naar de Franse bond. "Het is een verdrietige dag, maar noodzakelijk om mijn mentale gezondheid te beschermen."

"Het is met een zwaar gemoed dat ik bekendmaak dat ik terugtreed van de Franse ploeg", zei Renard. "Helaas zal ik niet op het WK spelen onder deze omstandigheden. Mijn gezicht verbergt de pijn, maar mijn hart lijdt en dat wil ik niet meer."

Aanvoerdersband

De Franse bondscoach Corinne Diacre nam Renard in 2017 de aanvoerdersband af na de uitschakeling in de kwartfinales van Euro 2017 in Nederland. De voetbalster werd opnieuw aanvoerster in 2021, maar zou nu volgens RMC Sport niet meer voor de nationale ploeg willen spelen zolang Diacre de bondscoach is. Frankrijk schakelde Nederland op Euro 2022 uit in de kwartfinales.

De bondscoach had eerder al kritiek gekregen van andere speelsters zoals Gaëtane Thiney en Sarah Bouhaddi. En speelsters Eugénie Le Sommer en Amandine Henry deden afgelopen jaar al niet mee aan het EK na een conflict met Diacre. Diani en Katoto riepen vrijdagmiddag op tot "noodzakelijke veranderingen" in de leiding van het Franse team.

WK komende zomer

Het WK vindt plaats in Australië en Nieuw-Zeeland van 20 juli tot en met 20 augustus. Frankrijk zit in een groep met Jamaica, Brazilië en Panama.

Meer uit Voetbal

Bellingham beleeft 'mooiste avond van zijn leven' met CL-zege

LONDEN (ANP) - Real Madrid-middenvelder Jude Bellingham beleefde zaterdagavond naar eigen zeggen de 'mooiste avond van zijn leven'. Met Real won hij de Champions League na een 2-0 overwinning op zijn oude club Borussia Dortmund.

13 minuten geleden
Real-coach Ancelotti jubelt na CL-zege: 'hier wen je nooit aan'

LONDEN (ANP/DPA) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti won zaterdagavond zijn vijfde Champions League als trainer en verstevigde daarmee zijn eigen record.

29 minuten geleden
Fenerbahçe bevestigt komst trainer Mourinho met video

ISTANBUL (ANP) - Fenerbahçe heeft de komst van José Mourinho als nieuwe coach bevestigd. De 61-jarige Portugese oefenmeester groet de fans van de Turkse club op het clubkanaal op X. "Ik zie jullie morgen. Dan begint onze gezamenlijke reis." Fenerbahçe meldt nog niets over de duur van het contract.

9 uur geleden
Ancelotti wint Champions League voor vijfde keer als trainer

LONDEN (ANP) - Carlo Ancelotti heeft weer een prijs aan een indrukwekkende erelijst toegevoegd. De succesvolle trainer won met Real Madrid de finale van de Champions League. Borussia Dortmund werd met 2-0 verslagen op een uitverkocht Wembley.

9 uur geleden
Real Madrid is na lastige eerste helft weer de beste van Europa

LONDEN (ANP) - Real Madrid mag zich voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen. De kampioen van Spanje was lang de mindere partij in de eindstrijd tegen Borussia Dortmund op een volgepakt Wembley. Maar de ploeg van de succesvolle coach Carlo Ancelotti trok de wedstrijd in het laatste kwartier van de finale naar zich toe (2-0).

9 uur geleden
Real wint van Dortmund en is weer de beste van Europa

LONDEN (ANP) - Real Madrid heeft opnieuw de Champions League gewonnen. De kampioen van Spanje rekende in de finale af met Borussia Dortmund (2-0), de nummer 5 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. Real mag zich na de eindstrijd op Wembley voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen.

9 uur geleden
Voetbalsters zonder geblesseerde Egurrola naar Finland

ZEIST (ANP) - Damaris Egurrola mist dinsdagavond de uitwedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Finland in de EK-kwalificatie. Ze is onvoldoende fit om in actie te komen in Tampere.

10 uur geleden