Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boze aanvoerder De Jong mist volwassenheid bij PSV

Boze aanvoerder De Jong mist volwassenheid bij PSV

UTRECHT (ANP) - Luuk de Jong was niet te spreken over de manier waarop PSV zondag punten verspeelde bij FC Utrecht (2-2). De aanvoerder ergerde zich aan de manier waarop zijn elftal een voorsprong alweer snel uit handen gaf.

De Jong zette PSV in de 57e minuut op voorsprong in stadion Galgenwaard (1-2). FC Utrecht kwam via Sander van de Streek snel langszij. "We waren niet volwassen genoeg om de boel dicht te gooien en uit te spelen", zei De Jong tegen ESPN. "De eerste lange bal naar voren van hun was direct weer raak. Het heeft ook te maken met het afwegen van risico's. Daarin moeten we de goede keuzes maken en dat doen we niet altijd. Als we dat soort dingen blijven doen, wordt het heel moeilijk."

PSV zag door het puntenverlies de achterstand op koploper Feyenoord oplopen tot 6 punten. "We verspelen te veel punten. We staan niet op de plek waar we willen staan", zei De Jong, die de titelstrijd nog niet opgeeft. "Natuurlijk is de kans nog niet weg, maar we moeten wel stappen gaan maken. Ook als we in de slotfase één van onze kansen hadden benut, was ik nog steeds boos geweest op die mindere momenten van ons. Ik wil gewoon prijzen winnen, dus dan doet elk puntenverlies pijn. We moeten nu zelf doorgaan en wedstrijden winnen en hopen dat de rest punten laat liggen."

Meer uit Voetbal

Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

1 uur geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen Münster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

2 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

13 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

14 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

16 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

16 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

16 uur geleden