Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwer BAM grote winnaar op afwachtend Damrak

Bouwer BAM grote winnaar op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - BAM was donderdag een grote winnaar op de Amsterdamse beurs. De bouwer steeg 12 procent dankzij een koopadvies door ING. De stemming op de aandelenmarkten was verder terughoudend. Beleggers wachten vooral op de top van militair bondgenootschap NAVO. Ook ontmoeten de leiders van de Europese Unie de Amerikaanse president Joe Biden en komen de leiders van de G7 bij elkaar.

NAVO-chef Jens Stoltenberg zei voor de aanvang van de top op het hoofdkwartier in Brussel dat de Russische president Vladimir Poetin een "grote fout" heeft gemaakt met het binnenvallen van Oekraïne. Hij waarschuwde Moskou ook niet naar chemische of zelfs kernwapens te grijpen, aangezien de inzet van zulke wapens het conflict "fundamenteel" zal veranderen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,2 procent in de min op 720,37 punten. De MidKap zakte 1 procent tot 1037,04 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs daalden tot 0,3 procent. Londen won 0,1 procent.

Moskou

In Moskou ging de beurs na een wekenlange sluiting weer open. De MOEX-index klom dik 4 procent. Een klein aantal aandelen is echter te verhandelen. Ook mogen buitenlandse beleggers nog altijd hun Russische aandelen niet verkopen. Staatsgasbedrijf Gazprom en olieconcern Rosneft stegen tot 17 procent.

Verfconcern AkzoNobel sloot de rij in de AEX met een verlies van 2,5 procent. Olie- en gasconcern Shell voerde de schaarse stijgers aan met een plus van 1 procent. Prosus (min 1,2 procent) zette de daling voort. De techinvesteerder verloor een dag eerder al bijna 5 procent na tegenvallende resultaten van het Chinese techbedrijf Tencent, waarin Prosus een groot belang in heeft.

Daimler Truck

In de MidKap zakte koffieconcern JDE Peet's 4,4 procent na een verkoopadvies door Berenberg. Roestvrijstaalbedrijf Aperam kreeg een adviesverlaging van Credit Suisse en daalde dik 3 procent.

Daimler Truck steeg 5 procent in Frankfurt. Het afgesplitste vrachtwagenonderdeel van Mercedes-Benz verwacht hogere winstmarges te behalen dit jaar. Renault zakte 2,5 procent in Parijs. De Franse automaker staakt per direct de productie in zijn fabriek in Moskou. Over eventuele ingrepen bij de Russische dochter AvtoVaz wordt nog nagedacht.

Olieprijzen

De euro was 1,0983 dollar waard, tegen 1,1014 dollar een dag eerder. De olieprijzen lieten een wisselend beeld zien, na een forse stijging een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 114,81 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer op 121,83 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

2 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

20 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

21 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

23 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden