Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwer BAM behaalt overwinning in claimzaak rond stadiondak AZ

Bouwer BAM behaalt overwinning in claimzaak rond stadiondak AZ

AMSTERDAM (ANP) - Bouwconcern BAM mag toch beslag leggen op bezittingen van voetbalclub AZ, heeft het gerechtshof in Amsterdam besloten. Daarmee behaalt de onderneming een juridische overwinning in een claimzaak rond de bouw van het dak van het stadion van de Alkmaarders. Over het geschil loopt ook nog een bodemprocedure en daarin is het laatste woord nog niet gezegd.

De zaak gaat over een miljoenenclaim richting AZ. Nadat het dak van het AFAS Stadion in 2019 instortte kreeg BAM de klus om een nieuw dak te maken. Daarmee was in totaal meer dan 20 miljoen euro gemoeid. Maar het bouwconcern leverde het dak uiteindelijk maanden later af dan gepland. AZ wilde daarom niet het volledige bedrag betalen en wees op een speciale kortingsregeling in het contract. BAM was het daar niet mee eens en zei dat niet aan de voorwaarden voor de regeling was voldaan omdat de vertraging niet kwam door de bouwer zelf, maar doordat langer moest worden gewacht op de goedkeuring van constructietekeningen en bepaalde berekeningen.

Inclusief rente en andere kosten zou er nog zo'n 5 miljoen euro overgemaakt moeten worden. Vorig jaar kwam het beslagleggingsverzoek al voor de voorzieningenrechter in Alkmaar. Die gaf AZ in eerste instantie gelijk en wees de vordering van BAM af. Maar daar gaat het hof niet in mee want de rechter zou eerder te strenge criteria hebben gehanteerd bij de beoordeling van het verzoek van BAM.

Beslaglegging

Of BAM daadwerkelijk beslag gaat leggen op bezittingen van AZ valt overigens nog te bezien. Om welke bezittingen het precies gaat wil advocaat Mark Littooij van de bouwer ook niet zeggen. Volgens Littooij gaat het eigenlijk meer om een middel om de club tot betaling te bewegen. Nu de zaak al uitgebreid in de media is geweest is het verrassingseffect van een beslaglegging er volgens hem ook al een beetje af. Dat zou AZ de gelegenheid geven om tijdig maatregelen te treffen. Een voorbeeld is het leeghalen van een bankrekening zodat een beslaglegging daarop weinig effect heeft.

AZ geeft aan kennis genomen te hebben van de uitspraak van het hof. De club ziet een beslaglegging in dit geval als een formaliteit en gaat er niet vanuit dat dit AZ zal raken in de dagelijkse bedrijfsvoering. Om die reden zal AZ ook niet in beroep gaan. Zodra de bodemprocedure in het voordeel van de club uitpakt, komt de beslaglegging namelijk automatisch te vervallen. En het verloop van die procedure ziet AZ naar eigen zeggen met vertrouwen tegemoet.

Meer uit Voetbal

Spaanse doelman van PSG op intensive care na val van paard

PARIJS (ANP) - De Spaanse doelman Sergio Rico van Paris Saint-Germain is een dag na het kampioensfeest van zijn Franse voetbalclub op de intensive care beland. Volgens Spaanse media heeft Rico een ernstige hoofdblessure opgelopen toen hij van zijn paard viel. Rico zou van het dier een trap in zijn nek hebben gekregen toen hij op de grond lag.

24 minuten geleden
PSV met dezelfde spelers als in laatste duel Van Nistelrooij

ALKMAAR (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen AZ zondag met dezelfde elf basisspelers als vorige week tegen sc Heerenveen (3-3). Interim-trainer Fred Rutten heeft gekozen vast te houden aan de formatie van Ruud van Nistelrooij, die woensdag opstapte omdat hij geen draagvlak meer voelde.

1 uur geleden
Ajax begint met ongewijzigde ploeg aan uitduel met FC Twente

AMSTERDAM (ANP) - Ajax begint met een ongewijzigde ploeg aan de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. De ploeg van trainer John Heitinga verschijnt met dezelfde spelers aan de aftrap als in de afgelopen duels met FC Utrecht en FC Groningen.

1 uur geleden
PSG-coach Galtier vindt dat hij het verdient in Parijs te blijven

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Trainer Christophe Galtier veroverde zaterdag met Paris Saint-Germain opnieuw de titel in de Franse Ligue 1. De 56-jarige coach die al maanden onder vuur ligt, nadat PSG in de Champions League in de achtste finales werd uitgeschakeld door Bayern München, vindt dat hij het verdient om door te gaan bij de topclub uit Parijs.

4 uur geleden
Paris Saint-Germain na gelijkspel kampioen van Frankrijk

N i e u w bericht, meer informatie na derde alinea

14 uur geleden
Paris Saint-Germain na gelijkspel kampioen van Frankrijk

STRAATSBURG (ANP) - Paris Saint-Germain is opnieuw voetbalkampioen van Frankrijk. De formatie van trainer Christophe Galtier speelde zaterdag gelijk bij RC Strasbourg (1-1) en had aan het punt voldoende om de concurrentie definitief achter zich te laten. Achtervolger Lens won nog wel bij Ajaccio (3-0), maar dat mocht niet meer baten.

16 uur geleden
Finalist Inter plaatst zich met zege op Atalanta weer voor CL

MILAAN (ANP) - Internazionale mag komend seizoen opnieuw meedoen aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De huidige finalist, die het over twee weken in Istanbul opneemt tegen Manchester City, won zaterdag in de Serie A de thuiswedstrijd tegen Atalanta met 3-2. Inter steeg naar de tweede plaats en is, met nog één speelronde te gaan, zeker van een plek bij de eerste vier.

16 uur geleden