Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

De onderscheiding werd door de burgemeester van Den Bosch Jack Mikkers uitgereikt aan Heijmans-topman Ton Hillen. De officiƫle bedrijfsnaam zal nu worden veranderd in Koninklijke Heijmans, ook voor wat betreft de beursnotering in Amsterdam.

"Deze Koninklijke erkenning is een bevestiging van het vakmanschap en ondernemerschap van onze medewerkers", laat Hillen in een verklaring weten.

Meer uit Financieel

AEX koerst af op lager begin na recente recordstanden

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag lager te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Eerder deze week tikte de hoofdindex nog nieuwe recordstanden aan door de toenemende hoop op renteverlagingen door de centrale banken. Vooral op Wall Street nam die hoop toe door een meevallend Amerikaans inflatiecijfer. Verschillende bestuurders van de Federal Reserve hebben echter de hoop op een spoedige renteverlaging getemperd.

19 minuten geleden
ABN AMRO verkoopt belang in Franse levensverzekeraar

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO verkoopt haar belang in de levensverzekeraar Neuflize Vie, een Frans bedrijf dat voor 60 procent in handen is van de Nederlandse bank. ABN AMRO is exclusieve onderhandelingen gestart met BNP Paribas Cardif, de verzekeringsdochter van de Franse bankgroep BNP Paribas, heeft ABN AMRO vrijdag bekendgemaakt.

24 minuten geleden
Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Vliegen wordt voorlopig alleen maar duurder, waarschuwt ING in een net verschenen rapport. Luchtvaartmaatschappijen kampen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen waardoor ze niet kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

34 minuten geleden
Langverwachte game GTA VI verschijnt eind 2025

NEW YORK (ANP/AFP) - Grand Theft Auto VI, het nieuwste deel in de succesvolste gameserie van ontwikkelaar Rockstar Games, wordt in de herfst van 2025 uitgebracht. Dat heeft Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar, bekendgemaakt. Gamers hebben lang moeten wachten op het spel: voorganger GTA V verscheen in 2013.

38 minuten geleden
IEA vreest tekort aan cruciale mineralen voor energietransitie

PARIJS (ANP/AFP) - Het Internationaal Energieagentschap (IEA) waarschuwt voor een dreigend tekort aan mineralen die belangrijk zijn voor de energietransitie. De prijzen voor de mineralen, cruciaal voor elektrische voertuigen, windturbines en zonnepanelen, zijn gedaald tot het niveau van voor corona, omdat het aanbod de vraag heeft ingehaald.

49 minuten geleden
OpenAI gaat gegevens van Reddit gebruiken voor ChatGPT

SAN FRANCISCO (ANP/AFP) - OpenAI krijgt toegang tot gegevens van forumsite Reddit om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen. Reddit gaat op zijn beurt gebruikmaken van de AI-technologie van OpenAI.

1 uur geleden
ECB-bestuurder Schnabel verwacht geen renteverlaging in juli

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente mogelijk niet opnieuw bij de rentevergadering in juli, na een waarschijnlijke renteverlaging in juni. Dat zei ECB-bestuurder Isabel Schnabel in een interview met de Japanse krant Nikkei. "Op basis van de huidige gegevens lijkt een renteverlaging in juli niet gerechtvaardigd", waarschuwde Schnabel.

1 uur geleden