Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwbedrijf Heijmans verkoopt meer woningen en verhoogt prognose

Bouwbedrijf Heijmans verkoopt meer woningen en verhoogt prognose

ROSMALEN (ANP) - Bouwbedrijf Heijmans blijft weinig last houden van de coronacrisis. De onderneming verkocht in het eerste kwartaal meer woningen dan in dezelfde periode een jaar terug. Ook in de infrasector presteerde het bedrijf boven verwachting. Vanwege de gunstige ontwikkelingen heeft Heijmans tegelijk ook zijn verwachtingen voor het hele jaar verhoogd.

Tot en met april verkocht Heijmans 755 woningen: 582 particuliere woningen en 173 bedrijfspanden. In dezelfde periode vorig jaar waren het er in totaal 666. Vooral de verkoop aan particulieren steeg. Dat komt door het grote tekort aan woningen in Nederland.

Ook in de infrasector deed Heijmans het naar eigen zeggen beter dan voorzien. Zo sloot de bouwer onder meer miljoenencontracten voor onderhoud aan vaarwegen, een dijkversterkingsoperatie en werd de meerjarige samenwerking met luchthaven Schiphol verlengd tot 2025. Bij onder meer de renovatie van de Polderbaan stort Heijmans speciaal asfalt.

Goed niveau

De orderportefeuille is met 2 miljard op een goed niveau, aldus de bouwer. De omzet en het bedrijfsresultaat, waarover het bedrijf verder geen uitspraken doet, waren in de eerste maanden van het jaar hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Dat stemt Heijmans optimistisch. Aan het begin van het jaar hield de onderneming nog rekening met een licht tegenvallende omzet voor 2021, maar nu verwacht het bouwbedrijf dat de omzet dit jaar op een vergelijkbaar niveau zal uitkomen als vorig jaar. Het bedrijfsresultaat zal zelfs stijgen ten opzichte van 2020.

Met name in de inframarkt zal zowel de marge als het productievolume hoger uitkomen, denkt Heijmans. Hoewel de bouwer zich zorgen blijft maken om de stikstofcrisis, denkt het bedrijf dat de effecten hiervan pas over enkele jaren komen. Vanwege de krapte op de woningmarkt blijven ook de vooruitzichten voor vastgoed en woningbouw goed.

Meer uit Financieel

Apple komt met mixed-realitybril, nieuwe software en computers

CUPERTINO (ANP) - Apple heeft zoals verwacht een mixed-realitybril aangekondigd. De Apple Vision Pro kan computerbeelden over de realiteit heen leggen (augmented reality of AR) door middel van camera's die de wereld om je heen tonen, maar kan ook voor virtual reality (VR) gebruikt worden. De aankondiging kwam aan het eind van de jaarlijkse presentatie tijdens ontwikkelaarsconferentie WorldWide Developer Conference (WWDC). Daarvoor gebruikte Apple-topman Tim Cook de legendarische spreuk 'One More Thing', die zijn voorganger Steve Jobs bijvoorbeeld gebruikte bij de introductie van de iPhone.

30 minuten geleden
EU verlengt importbeperkingen voor Oekraïens graan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie wil de importbeperkingen voor graan en andere landbouwproducten uit Oekraïne verlengen. Oost-Europese boeren kunnen de hervatting van de import van de goedkope waar van Oekraïense concurrenten nog niet aan, meent de Europese Commissie.

47 minuten geleden
Schiphol test tilrobot om personeel in bagagehal te helpen

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol test een nieuwe robot die in de bagagehal koffers kan tillen en daarmee het werk voor het personeel kan verlichten. Ook wordt een robot getest die koffers opzij kan schuiven naar de bagageband. De luchthaven kondigt aan nog een aantal andere tilhulpen en volledig geautomatiseerde systemen te willen testen.

2 uur geleden
Streamingdienst Viaplay keldert na winstalarm, UMG daalt mee

AMSTERDAM (ANP) - De Zweedse videostreamingdienst Viaplay is maandag keihard gekelderd op de beurs in Stockholm. De dienst, in Nederland vooral bekend als de plek waar de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League te zien zijn, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar en trok de prognoses voor de langere termijn in. Ook stapte de topman op.

3 uur geleden
Lagarde: inflatie nog steeds te hoog, meer renteverhogingen nodig

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten en bedrijven hoeven voorlopig nog niet te verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) stopt met het verhogen van de rente. Volgens president Christine Lagarde zijn er nog geen tekenen dat de hoge inflatie, zoals het duurder worden van voedsel, zijn piek heeft bereikt. Dat is wel nodig voordat de ECB gaat stoppen met zijn maatregelen om de inflatie in te dammen.

3 uur geleden
Werknemers sociaalwerkbedrijven plannen massale staking

UTRECHT (ANP) - Werknemers van sociaalwerkbedrijven gaan woensdag staken, melden vakbonden FNV en CNV. Duizenden werknemers met een arbeidsbeperking gaan demonstreren in Utrecht, aldus de bonden, die laten weten dat zo'n 160 bussen hen vanuit heel Nederland naar de Domstad zullen vervoeren. Ze willen dat hun cao wordt opengebroken en de lonen worden verhoogd.

4 uur geleden
Scheepsbouw had moeilijk jaar, maar ontvangt weer bestellingen

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse scheepsbouw heeft onder meer door leveringsproblemen en sancties tegen Rusland een uitdagend jaar achter de rug. Zowel binnenvaartschepen als zeeschepen werden in 2022 minder opgeleverd, meldt belangenbehartiger Netherlands Maritime Technology (NMT) in zijn jaarverslag. Nieuwe bestellingen, bijvoorbeeld voor luxejachten, komen wel weer goed binnen.

5 uur geleden