Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwbedrijf Heijmans uit de gratie op beurs, Adyen juist in trek

Bouwbedrijf Heijmans uit de gratie op beurs, Adyen juist in trek

AMSTERDAM (ANP) - Bouwbedrijf Heijmans was vrijdag een van de grote verliezers op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf kwam weliswaar met sterke halfjaarcijfers, maar moest ook miljoenen opzij zetten voor een tegenvaller in een zaak rond de bouw van hoogspanningsmasten. Betalingsverwerker Adyen was opnieuw de koploper in de AEX-index. Donderdag kwam die onderneming met sterke resultaten en beleggers zien nog meer groeimogelijkheden.

De Europese beurzen stonden in de plus na de verkoopgolf van een dag eerder. Dat kwam onder meer door koopjesjagers, want de zorgen over het economisch herstel door de opmars van Delta-variant van het coronavirus, de mogelijke afbouw van de coronasteun door de Amerikaanse Federal Reserve en de groeivertraging in China zijn nog niet verdwenen.

De hoofdindex op Beursplein 5 sloot 0,8 procent hoger op 771,41 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 1082,00 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs dikten tot 0,3 procent aan. De Londense FTSE-index ging 0,4 procent omhoog ondanks een onverwacht sterke afname van de Britse winkelverkopen in juli.

34 miljoen voor mogelijke claim

Heijmans zakte 7,4 procent. De bouwer zet 34 miljoen euro opzij voor een mogelijke claim van netbeheerder TenneT. Topman Ton Hillen verklaarde "extra teleurgesteld" te zijn dat de rechter die claim mogelijk maakte, vanwege de "sterke focus" van het bedrijf op risicomanagement. Concurrent BAM, die donderdag al bijna 5 procent verloor na publicatie van de resultaten, stond ook weer in de min. Dat bouwconcern verloor nog eens 2,5 procent.

Adyen (plus 3,9 procent) ging opnieuw aan kop in de AEX, na een reeks van koersdoelverhogingen. De betalingsverwerker won een dag eerder al bijna 6 procent dankzij een ruime verdubbeling van de winst in de eerste jaarhelft. Heineken was de grootste daler bij de hoofdfondsen. Onder meer door de zorgen over de Delta-variant ging de bierbrouwer 1,6 procent omlaag. Verzekeraar Aegon (min 1,2 procent) noteerde ex dividend.

Marks & Spencer

In Londen werd Marks & Spencer (M&S) ruim 14 procent meer waard. De Britse retailer schroefde zijn winstverwachting op na sterke verkopen in de afgelopen maanden dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen

De olieprijzen gingen verder omlaag door de vrees dat een trager economisch herstel de vraag naar olie zal drukken. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 63,28 dollar. Brentolie kostte ook 0,6 procent minder, op 66,08 dollar per vat. De euro was 1,1680 dollar waard, tegen 1,1693 dollar een dag eerder.

Meer uit Financieel

VS verlagen importheffingen op kleine Chinese pakketjes

HONGKONG (ANP/RTR) - De Verenigde Staten gaan de invoerheffingen op kleinere pakketjes uit China verlagen, meldt het Witte Huis. Dit is opnieuw een stap die de handelsspanningen tussen de twee economische grootmachten moet verminderen.

1 uur geleden
Voor het eerst meer museumbezoekers dan inwoners in Italië

ROME (ANP/DPA) - Musea en andere culturele bezienswaardigheden in Italië, zoals het Colosseum in Rome en de archeologische sites in Pompeï, zijn vorig jaar door ruim 60 miljoen mensen bezocht. Daarmee overtrof het aantal bezoekers voor het eerst het inwoneraantal van Italië van ongeveer 59 miljoen.

1 uur geleden
Laadpalenmaker Alfen hard onderuit op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar. Dat komt volgens het bedrijf door zwakkere marktomstandigheden, vooral bij oplaadsystemen voor elektrische auto's. Alfen rekent daardoor ook op een grotere krimp van de winstmarge dan aanvankelijk gedacht en wil extra maatregelen nemen om de kosten te drukken. Het aandeel kelderde bijna een kwart in waarde.

1 uur geleden
Bloomberg: China heft verbod op Boeing-leveringen op na deal

BEIJING (ANP) - China heeft het verbod op de levering van Boeing-vliegtuigen aan Chinese luchtvaartmaatschappijen opgeheven. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De stap volgt op de doorbraak in het handelsoverleg tussen Washington en Beijing. Beide landen besloten daardoor hun importheffingen tijdelijk te verlagen.

3 uur geleden
Prijzen vliegtickets en bungalowparken stuwen inflatie

DEN HAAG (ANP) - Het dagelijks leven is in april gemiddeld 4,1 procent duurder geworden dan in dezelfde maand een jaar geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van definitieve cijfers, die gelijk zijn aan de eerder gemelde snelle raming. De inflatie liep daarmee op ten opzichte van de 3,7 procent in maart.

4 uur geleden
ANVR: Nederlandse vakantiegangers pakken weer vaker het vliegtuig

LEUSDEN (ANP) - Nederlandse vakantiegangers gaan deze zomer weer massaal met het vliegtuig op vakantie, zelfs vaker dan vorig jaar. Volgens onderzoek dat reisbrancheorganisatie ANVR heeft laten uitvoeren kiest 55 procent van de Nederlanders ervoor om te reizen met het vliegtuig dit jaar. Vorig jaar was dit 51 procent. "De positieve trend voor zowel eigen vervoer als reizen met de trein zet niet door", concludeert de ANVR.

5 uur geleden
Opluchtingsrally op Wall Street na doorbraak in handelsoverleg

NEW YORK (ANP) - De aandelenkoersen op Wall Street gingen maandag hard omhoog, nadat de VS en China tijdelijk lagere importheffingen hadden afgesproken. Hierdoor namen de zorgen over een recessie onder beleggers af en stortten zij zich massaal op technologieaandelen.

13 uur geleden