Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouwbedrijf BAM wint fors aan waarde op beurs Amsterdam

Bouwbedrijf BAM wint fors aan waarde op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft donderdag een opvallende sprong op de aandelenbeurs in Amsterdam gemaakt. Aanleiding was een positief analistenrapport, waarin kenners stellen dat de risico's rond het bedrijf zijn afgenomen. De algehele stemming op de Europese beurzen was licht positief.

BAM eindigde bijna ruim 10 procent hoger bij de kleinere beursfondsen. Analisten van vermogensbeheerder Oddo BHF verhoogden hun beleggingsadvies voor het aandeel. De waarde van het aandeel kan volgens hen stijgen als beleggers doorhebben dat de risico's kleiner zijn geworden rond het bouwbedrijf, dat in het verleden kampte met grote probleemprojecten.

De AEX steeg een fractie tot 884,17 punten. De MidKap steeg 0,8 procent. De beurzen in Frankfurt en Londen wonnen tot 0,5 procent. De beurs in Parijs eindigde met een klein verlies.

Bij de hoofdfondsen was uitzendconcern Randstad de sterkste stijger met een plus van 2 procent. Platenlabelconcern Universal Music Group was met een verlies van 3 procent de sterkste daler. Een dag eerder boekte het aandeel nog een opvallende winst.

Metalenspecialist AMG was de sterkste stijger in de MidKap met een winst van bijna 7 procent. Kredietbeoordelaars S&P en Moody's handhaafden hun rapportcijfer voor het bedrijf, maar verlaagden wel het vooruitzicht naar 'stabiel' van AMG. Dat komt doordat de prijzen voor lithium, waar AMG in handelt, hard zijn gedaald.

Autofabrikant Volvo Car won op de beurs in Stockholm 6,5 procent. Het bedrijf meldde in maart een recordaantal auto's te hebben verkocht. Dat dankte Volvo onder andere aan zijn elektrische EX30.

De financiƫle markten waren verder in afwachting van het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Naast gegevens over de inflatie zijn gegevens over de arbeidsmarkt belangrijk voor het rentebeleid van de Federal Reserve. Bij slechtere cijfers over het aantal nieuwe banen zou de centralebankenkoepel van de VS meer argumenten hebben voor renteverlagingen.

De euro was 1,0867 dollar waard, tegen 1,0828 dollar bij het slot in Europa een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent tot 85,13 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent tot 89,18 dollar. Op woensdag werd olie duurder door het besluit van oliekartel OPEC+ om de productiebeperkingen te verlengen tot het einde van het tweede kwartaal.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

2 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

20 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

20 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

22 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden