Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bouw ziekenhuis Almelo duurt twintig jaar

Bouw ziekenhuis Almelo duurt twintig jaar

ALMELO (ANP) - Almelo krijgt een nieuw ziekenhuis op de plek waar het huidige ziekenhuis staat. De nieuwbouw gebeurt in fases, zodat de zorg gewoon kan doorgaan. Het hele project duurt daardoor twintig jaar.

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), waar het ziekenhuis onder valt, heeft de plannen maandag naar buiten gebracht. De bouw moet in 2027 beginnen. In de eerste fase moet een gebouw voor acute zorg, operatiekamers en een zogenoemd vrouw-moeder-kindcentrum worden gerealiseerd. Daarna volgen de verpleegafdeling en de afdeling voor MRI- en röntgenbeelden. De laatste stap is de bouw van de nieuwe poliklinieken.

Doordat het nieuwe ziekenhuis in fases wordt gebouwd, heeft ZGT naar eigen zeggen "de meeste flexibiliteit om in de toekomst plannen aan te passen aan het veranderende zorglandschap".

Meer uit Gezond

Groot actieplan moet resistentie tegen antibiotica terugdringen

DEN HAAG (ANP) - Nederland introduceert een Nationaal Actieplan Antimicrobiële Resistentie voor de periode tot en met 2030. Antimicrobiële resistentie betekent dat infecties moeilijker te behandelen zijn, doordat antibiotica niet goed meer aanslaan. Dat komt doordat ze te veel en onjuist worden toegepast. Het is een wereldwijd probleem dat volgens de Rijksoverheid jaarlijks 700.000 levens kost.

4 uur geleden
Ziekenhuizen willen bezuiniging van tafel en meer loonruimte

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuizen dringen er bij de formerende partijen op aan een voorgenomen bezuiniging voor de zorgarbeidsmarkt te schrappen én geld uit te trekken om de middeninkomens in de sector te verhogen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn die maatregelen nodig om professionals te behouden voor de sector. "Zorgprofessionals staan elke dag weer klaar voor ons allemaal. Zij verdienen onze aandacht en steun", reageert voorzitter Ad Melkert.

4 uur geleden
Gezondheidsorganisaties zien veel woorden, maar geen dekking

DEN HAAG (ANP) - Koepel van gezondheidsdiensten GGD GHOR ziet in het donderdag gepresenteerde hoofdlijnenakkoord wel veel woorden over preventie en het verkleinen van gezondheidsverschillen, maar niet de financiering die nodig is om Nederlanders echt gezonder te maken. Ook de geestelijke gezondheidszorg is kritisch.

7 uur geleden
Verpleegkundigen missen duidelijke aanpak problemen

DEN HAAG (ANP) - De belangenorganisatie van verpleegkundigen NU'91 ziet in het akkoord van PVV, VVD, BBB en NSC "op papier mooie ambities", maar in de praktijk bevat het hoofdlijnenakkoord volgens haar "vooral verkapte bezuinigingen voor de zorg".

8 uur geleden
Gehandicaptenzorg mist aandacht en hekelt bezuinigingen

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland mist in het coalitieakkoord aandacht voor mensen met een beperking "en de stappen die nodig zijn om hen betekenisvol te laten meedoen in de samenleving". Dat bezuinigingen op de gehandicaptenzorg gewoon doorgaan en daarbij ook wordt gekort op het arbeidsmarktbeleid in de zorg, vindt de organisatie teleurstellend.

8 uur geleden
FNV Zorg mist maatregelen tegen werkdruk en personeelstekort

UTRECHT (ANP) - In het akkoord van PVV, VVD, NSC en BBB staan geen maatregelen tegen werkdruk en personeelstekorten in de zorg. Dat zegt vakbond FNV Zorg & Welzijn. "Ik lees vooral ambities, maar als er niet flink meer geld bijkomt is het vooral intentionele gebakken lucht", stelt bestuurder Elise Merlijn.

10 uur geleden
Patiëntenfederatie positief over lager eigen risico

DEN HAAG (ANP) - Patiëntenfederatie Nederland reageert positief op het voornemen van de formerende partijen om het eigen risico in de zorg fors te verlagen. Dat is volgens de koepel van patiëntenorganisaties "een eerste goede stap om stapeling van zorgkosten voor patiënten tegen te gaan". Met de aandacht voor de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de zorg in het hoofdlijnenakkoord is de federatie ook blij.

10 uur geleden