Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bouw werkt aan protocol om werkzaamheden veilig voort te zetten'

'Bouw werkt aan protocol om werkzaamheden veilig voort te zetten'

HILVERSUM (ANP) - Bouwend Nederland werkt samen met het RIVM en het ministerie van Binnenlandse Zaken aan een protocol om de werkzaamheden in de bouw veilig voort te zetten ondanks de coronapandemie. Dat heeft Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen laten weten in het Radio 1-programma Spraakmakers.

Volgens de bouwvoorman is het onnodig dat bijvoorbeeld woningcorporaties en netbeheerders bouwprojecten on hold hebben gezet. De projecten zouden best door kunnen gaan zonder dat de volksgezondheid in gevaar komt.

"Het merendeel van het werk kan rustig op 1,5 meter afstand", benadrukt Verhagen. "Als bij mij een meter geïnstalleerd moet worden, hoef ik daar niet met mijn neus bovenop te staan." Hij verwacht dat het protocol met praktische richtlijnen al snel wordt gepubliceerd.

De Nederlandse bouwsector wacht een hardere klap van de coronacrisis dan die van de kredietcrisis in 2008, stelde Bouwend Nederland eerder deze week al. De branchevereniging houdt rekening met een krimp van de sector van meer dan 5 procent, tegenover de 3,7 procent krimp als gevolg van de bankencrisis die twaalf jaar geleden uitbrak.

Meer uit Financieel

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

AMSTERDAM (ANP) - Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

47 minuten geleden
Microsoft sluit gamestudio's om te focussen op grote titels

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft sluit de deuren van een aantal gamestudio's waarvan het technologieconcern eigenaar is om te focussen op grote titels. Dat staat in een interne e-mail die in handen is van persbureau Bloomberg. Het gaat om de Amerikaanse vestiging van Arkane Studios in Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios en Roundhouse Games.

49 minuten geleden
Geen enkele Belgische partij brengt begroting op orde

BRUSSEL (ANP) - Geen enkele Belgische politieke partij brengt het begrotingstekort en de staatsschuld in een volgende regeringstermijn terug binnen de Europese limieten. Sommige belangrijke partijen zouden de toestand juist verergeren als ze het na de verkiezingen in juni voor het zeggen krijgen, blijkt uit de doorrekening van het Belgische Federaal Planbureau (FPB).

1 uur geleden
Werkgeversorganisaties staan achter regulering arbeidsmigratie

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zien graag dat de "uitwassen met arbeidsmigranten met wortel en tak worden uitgeroeid" en dat malafide ondernemers "hard worden aangepakt door de inspectie". Daarmee reageren werkgeverorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op de oproep van inspecteur-generaal Rits de Boer van de Arbeidsinspectie om arbeidsmigratie beter te reguleren. "Belangrijk is ook dat er een integrale visie komt op migratie en wat Nederland nodig heeft", zeggen de twee organisaties.

1 uur geleden
Disney fors lager op Wall Street na bekendmaking kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, na plussen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar de kwartaalcijfers van entertainment- en mediaconcern Walt Disney. Het bedrijf zag het aantal abonnees voor streamingdienst Disney+ met ruim 6 miljoen toenemen.

1 uur geleden
Philips-topman ziet nog 'weg te gaan' na schikkingen in apneuzaak

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft een "stevig fundament" gelegd om de problemen rond de apneu-apparaten achter zich te laten en de resultaten te verbeteren. Maar er is ook nog "een weg te gaan", zei topman Roy Jakobs aan het begin van de aandeelhoudersvergadering van het medisch-technologische bedrijf.

2 uur geleden
HBO Max volgt voorbeeld concurrentie, kondigt prijsverhoging aan

NEW YORK (ANP) - Streamingdienst HBO Max gaat de prijs voor een standaardabonnement vanaf juni verhogen van 7,99 euro naar 9,99 euro. Ook komt er een goedkoper abonnement met reclame en een duurder premiumabonnement bij. Daarmee is de Amerikaanse streamingdienst niet de eerste partij die de prijzen verhoogt.

2 uur geleden