Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bottas: Russell zorgde ervoor dat ik een dwaas leek

Bottas: Russell zorgde ervoor dat ik een dwaas leek

SAKHIR (ANP) - De Finse Formule 1-coureur Valtteri Bottas erkent dat hij in de Grote Prijs van Sakhir werd overvleugeld door de jonge Brit George Russell, die bij afwezigheid van Lewis Hamilton debuteerde voor Mercedes. "Wie niet weet hoe het gegaan is, denkt dat ik een volslagen dwaas ben. En dat is niet fijn", zei Bottas na de tumultueus verlopen race in Bahrein.

De 31-jarige Fin, die al sinds 2017 voor Mercedes rijdt, reed lange tijd achter Russell aan. De Brit leek in zijn eerste race voor Mercedes op weg naar de winst, maar in de slotfase van de race ging het mis. Eerste blunderde Mercedes met de banden bij een pitsstop, daarna kreeg Russell na een inhaalrace ook nog een lekke band. De 22-jarige Brit kwam gedesillusioneerd als negende over de finish, Bottas werd achtste.

"Het was een heel slechte race voor mij", zei Bottas, die van poleposition startte, maar al direct voorbij werd gereden door Russell. "Het is heel makkelijk voor mensen om nu te zeggen: de nieuwe jongen verslaat meteen de jongen die al jaren bij het team zit. Dat is niet ideaal. Maar de mensen die weten hoe het zit, die weten ook dat het resultaat heel anders had kunnen zijn. Het team maakte een grote fout bij de pitsstop. Het was een nachtmerrie om op oude banden te rijden die niet op temperatuur waren."

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

12 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden