Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Botman viert met Lille de Franse titel met busrit door de stad

Botman viert met Lille de Franse titel met busrit door de stad

LILLE (ANP) - Met een rit in een open bus door de stad hebben de voetballers van Lille gevierd dat ze voor het eerst in tien jaar kampioen zijn geworden in Frankrijk. De Nederlandse verdediger Sven Botman moest zich maandag eigenlijk in Zeist melden bij Jong Oranje voor de voorbereiding op de knock-outfase van het EK, maar hij kreeg van bondscoach Erwin van de Looi toestemming om het feest in Lille mee te vieren.

De club uit het noorden van Frankrijk won zondagavond met 2-1 bij Angers en verzekerde zich daardoor van de vierde landstitel. Lille onttroonde Paris Saint-Germain, dat 1 punt minder pakte. De 21-jarige Botman was in zijn eerste seizoen bij Lille een vaste waarde centraal achterin. De oud-speler van Ajax en sc Heerenveen miste slechts één competitiewedstrijd.

De spelers van Lille werden tijdens hun busrit door de stad toegejuicht door tienduizenden supporters. Botman plaatste in zijn Instagram Stories wat beelden van de feestvreugde. Van afstand houden was geen sprake in de mensenmassa. De gezondheidsdiensten in Lille hebben alle fans die zondag en maandag de straat op gingen om het kampioenschap te vieren opgeroepen hun contacten de komende dagen te beperken en zich uit voorzorg te laten testen op het coronavirus.

Meer uit Voetbal

Engelse pers kiest Foden (ManCity) als beste speler van het jaar

LONDEN (ANP) - Engelse voetbaljournalisten hebben aanvaller Phil Foden van Manchester City gekozen als beste voetballer van het jaar in Engeland. Bij de vrouwen ging de prestigieuze prijs naar clubgenote Khadija Shaw uit Jamaica.

8 minuten geleden
De Graafschap mag geen fans meenemen naar FC Emmen

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap mag volgende week vrijdag geen supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de club uit Doetinchem bestraft omdat fans veel vuurwerk afstaken tijdens een uitduel met FC Groningen.

44 minuten geleden
Van Dijk mist mogelijk thuisduel van Liverpool met Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Virgil van Dijk mist zondag mogelijk de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Tottenham Hotspur. "Hij heeft afgelopen week niet met de ploeg getraind", zei trainer Jürgen Klopp op een persconferentie. "Maar het is de bedoeling dat hij vrijdag weer aansluit."

54 minuten geleden
Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

13 uur geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

13 uur geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

19 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

23 uur geleden