Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Botman: het viel allemaal de kant van Ajax op

Botman: het viel allemaal de kant van Ajax op

AMSTERDAM (ANP) - Verdediger Sven Botman vindt dat hij over twee wedstrijden met Lille te weinig heeft gekregen tegen zijn oude club Ajax in de Europa League. "Vorige week kreeg Ajax een discutabele strafschop", zei hij. "En nu komen ze weer zo op 1-0. Het is een beetje de kant van Ajax opgevallen."

Botman gleed uit voordat Davy Klaassen zijn Ajax op 1-0 kopte, ook omdat Daley Blind hem blokkeerde. "Ik vind dat genoeg om te fluiten voor een overtreding", zei hij. "Als ik de herhaling zie, dan denk ik dat Blind dit bewust doet. Voor mij is dit echt een overtreding."

Ajax won vorige week ook bij Lille (2-1), mede omdat Nicolás Tagliafico wel heel eenvoudig een strafschop kreeg. "Het is zeker frustrerend."

Uiteindelijk verloor Lille tweemaal met 2-1 van Ajax. "Ik vond dat we recht hadden op meer, maar we hebben het vorige week weggegeven. We weten dat Ajax voetballend goed is. Dat lieten we vorige week teveel toe. We deden het nu beter hier. Maar helaas staan we met lege handen. Mijn conclusie is dat we het vooral vorige week hebben laten liggen."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Alle Europese voetbalbonden veroordelen oprichting Super League

MONTREUX (ANP) - Alle 55 Europese voetbalbonden die zijn aangesloten bij de UEFA veroordelen de oprichting van de Super League door een select aantal clubs uit Engeland, Spanje en Italië. Aan het einde van het UEFA-congres in Montreux las voorzitter Aleksander Ceferin een statement voor, dat werd gesteund door alle bonden waaronder de KNVB. "De Super League is allesbehalve super", merkte de Sloveen fijntjes op.

25 minuten geleden
Premier League wil alles doen om Super League te voorkomen

LONDEN (ANP) - De Premier League, de hoogste voetbalcompetitie in Engeland, wil er alles aan doen om de komst van een Super League te voorkomen. Zes clubs uit de Premier League kondigden in de nacht van zondag op maandag aan dat ze samen met drie clubs uit Spanje en drie uit Italië zo'n 'gesloten' competitie willen opzetten, die voor de initiatiefnemers in plaats komt van deelname aan de Europese bekertoernooien onder de hoede van de UEFA. De andere veertien clubs uit de Engelse topcompetitie voerden dinsdag spoedoverleg.

42 minuten geleden
Eigenaar PSG: voorstel Super League gedreven door eigenbelang

PARIJS (ANP) - De eigenaar van Paris Saint-Germain denkt dat de eventuele komst van de Super League het mondiale voetbal geen goed zal doen. Nasser Al-Khelaïfi zegt in een verklaring dat er sprake is van egoïsme.

43 minuten geleden
Eredivisie collectief tegen komst Super League

ZEIST (ANP) - De achttien voetbalclubs uit de Eredivisie, verenigd in de ECV, hebben zich collectief uitgesproken tegen de komst van de Super League. Twaalf ploegen uit Engeland, Spanje en Italië kondigden in de nacht van zondag op maandag de oprichting van deze 'gesloten' elite-competitie aan. De ECV vindt de opzet van de Super League niet aanvaardbaar.

44 minuten geleden
Guardiola: slecht voor sport als het niet uitmaakt of je verliest

MANCHESTER (ANP) - Pep Guardiola heeft bedenkingen over de Super League, of in ieder geval over de opzet daarvan. "Sport is geen sport meer als succes is gegarandeerd. Er hoort een relatie te bestaan tussen inspanning en beloning", zei de trainer van Manchester City.

1 uur geleden
Rummenigge vervangt Juventus-voorzitter Agnelli in bestuur UEFA

MONTREUX (ANP) - Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München keert terug in het bestuur van de Europese voetbalfederatie FIFA. De 65-jarige Rummenigge vervangt Andrea Agnelli als afgevaardigde van de ECA, de belangenorganisatie van bijna 250 clubs uit Europa. Agnelli legde die functie maandag neer, omdat hij met Juventus wil meedoen aan de nieuwe Super League.

2 uur geleden
Duitse bond: schors clubs die bezig zijn met Super League

BERLIJN (ANP) - De Duitse voetbalbond DFB wil dat de twaalf clubs die bezig zijn met de plannen voor een Super League worden geschorst. Ook de jeugdteams zouden niet meer in actie mogen komen.

2 uur geleden