Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Botenparade voor Trump valt in het water

Botenparade voor Trump valt in het water

AUSTIN (ANP) - Een botenparade in Texas ter ondersteuning van de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump is in het water gevallen. Meerdere vaartuigen maakten water of zonken, aldus de lokale autoriteiten.

Bij de politie kwamen meerdere meldingen binnen over schepen die in de problemen waren tijdens de Trump-parade op Lake Travis, ten noordwesten van de Texaanse hoofdstad Austin . "Verschillende boten zijn gezonken", aldus de politie. Volgens een politiewoordvoerster zou er geen sprake zijn van boze opzet. Niemand raakte gewond.

"Sommigen maakten water, sommigen liepen vast, sommigen kapseisden, het waren allemaal verschillende dingen", aldus de woordvoerster. "Er was vandaag een uitzonderlijk groot aantal boten op het meer." Ze voegde eraan toe dat de autoriteiten nog steeds gegevens aan het verzamelen waren over hoeveel boten zijn gezonken en hoeveel mensen zijn gered.

Meer dan 2500 mensen gaven op Facebook aan dat ze de Lake Travis Trump Boat Parade hadden bijgewoond, die volgens de politiewoordvoerster twee tot drie mijl (drie tot vijf kilometer) lang was.

Volgens de Facebook-pagina van het evenement zouden vier parachutisten met rook en vlaggen uit een helikopter springen tijdens de parade, die plaatsvond tijdens het Labor Day vakantieweekend. Boten werden gevraagd om met 10 mijl per uur te varen.

Trump staat tijdens de presidentsverkiezingen van 3 november tegenover de Democratische uitdager Joe Biden.

Meer uit Buitenland

Bijna 3000 vluchtelingen uit Nagorno-Karabach in Armenië

JEREVAN (ANP/RTR) - Meer dan 2900 mensen zijn in een dag tijd vanuit de regio Nagorno-Karabach de grens overgestoken naar Armenië. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS.

28 minuten geleden
Hollywoodstudio's en scriptschrijvers sluiten voorlopig akkoord

LOS ANGELES (ANP) - De stakende scriptschrijvers hebben een voorlopig akkoord bereikt met de grote Hollywoodstudio's. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

2 uur geleden
Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

3 uur geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

3 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

10 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

10 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

11 uur geleden