Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borussia Dortmund in punten gelijk met Bayern en Union

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund is door de zege op Hertha BSC in punten gelijkgekomen met koploper Bayern München en 1. FC Union Berlin. BVB won in het eigen Signal Iduna Park mede door een treffer van Donyell Malen met 4-1 van de club uit Berlijn.

Dortmund staat op basis van het doelsaldo tweede. Bayern, dat zaterdag met 3-2 verloor bij Borussia Mönchengladbach, heeft een beter doelsaldo. Union verzuimde eerder zondag de koppositie over te nemen van Bayern. De tegenstander van Ajax in de Europa League bleef op 0-0 steken tegen Schalke 04.

Karim Adeyemi zorgde op fraaie wijze in de eerste helft voor de voorsprong van Borussia. Op aangeven van Marco Reus tikte de 21-jarige aanvaller met een hakje de 1-0 binnen. Adeyemi, die afgelopen woensdag ook al het enige doelpunt maakte tegen Chelsea in de Champions League, gaf kort daarop perfect voor op Malen die de 2-0 achter doelman Oliver Christensen van Hertha schoot. Bij die actie blesseerde hij zich echter waardoor hij van het veld geholpen moest worden.

Lucas Tousart bracht aan het begin van de tweede helft Hertha terug in de wedstrijd. Maar door te scoren uit een vrije trap zorgde Reus weer voor een marge van twee treffers. In de slotfase bepaalde Julian Brandt na een steekpass van Jamie Bynoe-Gittens voor de 4-1-eindstand.

Coach Edin Terzic wisselde Malen in de tweede helft voor Sébastien Haller, de van een ernstige ziekte herstelde oud-spits van Ajax.

Meer uit Voetbal

Feyenoord klopt PEC met 5-0, fans juichen Slot uitgebreid toe

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft op eigen veld met grote cijfers afgerekend met het eveneens al uitgespeelde PEC Zwolle: 5-0. Dankzij de ruime zege heeft de bekerwinnaar met nog twee duels te gaan meer doelpunten gescoord dan in het afgelopen kampioensseizoen (85 tegen 81). Ook kan het puntenaantal van toen nog worden verbeterd (78 om 82).

43 minuten geleden
Argentijn Menotti (85) overleden, bondscoach tijdens WK 1978

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De succesvolle Argentijnse oud-bondscoach César Luis Menotti is op 85-jarige leeftijd overleden. Menotti was trainer van de ploeg die in 1978 in de WK-finale in eigen land het Nederlands elftal van de wereldtitel afhield (3-1 na verlenging). Het was voor de Argentijnen de eerste wereldtitel.

1 uur geleden
AC Milan en Genoa gelijk in doelpuntrijk duel

MILAAN (ANP) - AC Milan is tegen middenmoter Genoa niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De nummer 2 van de Serie A achter kampioen Internazionale heeft net als Genoa dit seizoen weinig meer om voor te spelen.

2 uur geleden
Martens denkt dat hij Twente met zege AZ zenuwachtig maakt

ALKMAAR (ANP) - Coach Maarten Martens van AZ wilde FC Twente zenuwachtig maken in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Dat lukte aanvankelijk niet, maar dankzij een goede tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-1 en hebben ze het gat met de concurrent verkleind tot twee punten. "Ik denk dat ze nu zenuwachtig de bus in gaan naar Twente", aldus de coach bij ESPN.

Ongeslagen Leverkusen wint ruim bij Frankfurt, Frimpong scoort

FRANKFURT (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen is ook in zijn 48e officiële duel van het seizoen ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Xabi Alonso overtuigde in het uitduel met nummer 6 Eintracht Frankfurt: 1-5. Oranje-international Jeremie Frimpong maakte in de 77e minuut, vijf minuten na zijn invalbeurt, de 1-4.

Gakpo draagt bij aan overtuigende 4-2-zege van Liverpool op Spurs

LIVERPOOL (ANP) - Cody Gakpo heeft met een fraaie assist en een kopdoelpunt bijgedragen aan een doelpuntrijke thuiszege (4-2) van Liverpool op Tottenham Hotspur. Zo won de ploeg van vertrekkend trainer Jürgen Klopp weer eens in de Premier League, na een gelijkspel tegen West Ham United (2-2) en een nederlaag bij Everton (2-0). De landstitel verdween daardoor uit zicht voor de 'Reds'.

3 uur geleden
AZ verslaat FC Twente en houdt strijd om derde plaats levend

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie een belangrijke zege geboekt op concurrent FC Twente. In Alkmaar won de ploeg van coach Maarten Martens met 2-1, waardoor de achterstand op nummer 3 FC Twente is teruggebracht tot 2 punten.