Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Boostervaccinstrategie' VS mogelijk pas begin september

'Boostervaccinstrategie' VS mogelijk pas begin september

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA verwacht tegen begin september een strategie te hebben voor het toedienen van extra coronaprikken. Dan moet duidelijk worden wie precies in aanmerking komen voor zo'n 'boostervaccin', zeggen ingewijden tegen de krant The Wall Street Journal.

De regering van president Joe Biden wil volgens de krant dat haast wordt gemaakt met het opstellen van de strategie, omdat sommige groepen mogelijk deze maand al een extra prik nodig hebben. Het gaat volgens bronnen om mensen met een verzwakt immuunsysteem, 65-plussers en personen die hun vaccinaties afgelopen januari of december kregen.

Het toedienen van extra coronaprikken in rijke landen ligt gevoelig, omdat het vaccineren in veel ontwikkelingslanden maar moeizaam van de grond komt door een gebrek aan vaccindoses. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft landen opgeroepen in elk geval tot eind september te stoppen met het toedienen van de boostervaccins.

Meerdere EU-landen hebben al aangekondigd in september extra doses te gaan toedienen aan kwetsbare groepen. Het gaat onder meer om Frankrijk en Duitsland. Israël geeft nu al een derde vaccindosis aan 60-plussers. De Israëlische premier Naftali Bennett verklaarde dat die vaccinatiecampagne waardevolle informatie oplevert die ook in de rest van de wereld kan worden gebruikt bij de strijd tegen de Delta-variant.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Biden zegt nog eens half miljard vaccins aan wereld toe

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal woensdag nog een een half miljard coronavaccins beschikbaar stellen. De vaccins zijn gemaakt door Pfizer/BioNTech en worden aan naties over de hele wereld verspreid.

13 minuten geleden
Merkel roept Duitsers op om te kiezen voor Laschet

STRALSUND (ANP/DPA) - Bondskanselier Angela Merkel heeft zich in de campagne voor de Bondsdagverkiezingen gemengd en Duitsers opgeroepen zich achter Armin Laschet te scharen. Merkels partijgenoot is de kanselierskandidaat van de Christendemocratische CDU en CSU.

34 minuten geleden
Erdogan legt klimaatakkoord Parijs aan parlement voor

NEW YORK (ANP/AFP) - Als het aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ligt, zal zijn land het klimaatakkoord van Parijs volgende maand alsnog ondertekenen.

1 uur geleden
Vaccinatiebewijs Macron circuleert op sociale media

PARIJS (ANP/DPA) - Het coronavaccinatiebewijs van de Franse president Emmanuel Macron, met daarop zijn naam, geboortedatum en een gepersonaliseerde QR-code, circuleert op sociale media.

3 uur geleden
Biden: beslissend decennium is aangebroken voor mensheid

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft bij zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, gezegd dat wat hem betreft een beslissend decennium in de geschiedenis van de mensheid is aangebroken. Het was de eerste VN-toespraak van Biden sinds hij president van de VS werd.

6 uur geleden
Conservatieven van Merkel maken vlak voor verkiezing inhaalslag

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse parlementsverkiezingen van komend weekend lijken uit te lopen op een nek-aan-nekrace. De christendemocraten van de Duitse bondskanselier Angela Merkel lopen in de peilingen langzaam in op hun voornaamste rivalen, de sociaaldemocraten van minister van Financiën Olaf Scholz.

7 uur geleden
Recorduitstoot door megabranden van afgelopen zomer

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Enorme natuurbranden bij de Middellandse Zee, in Noord-Amerika en Siberië hebben deze zomer geleid tot een recorduitstoot van broeikasgassen. Door het vuur belandde in juli 1,3 miljard metrische ton koolstofdioxide in de atmosfeer en een maand later nog eens 1,4 miljard metrische ton, meldt EU-klimaatdienst Copernicus.

10 uur geleden