Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Boostervaccinstrategie' VS mogelijk pas begin september

'Boostervaccinstrategie' VS mogelijk pas begin september

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA verwacht tegen begin september een strategie te hebben voor het toedienen van extra coronaprikken. Dan moet duidelijk worden wie precies in aanmerking komen voor zo'n 'boostervaccin', zeggen ingewijden tegen de krant The Wall Street Journal.

De regering van president Joe Biden wil volgens de krant dat haast wordt gemaakt met het opstellen van de strategie, omdat sommige groepen mogelijk deze maand al een extra prik nodig hebben. Het gaat volgens bronnen om mensen met een verzwakt immuunsysteem, 65-plussers en personen die hun vaccinaties afgelopen januari of december kregen.

Het toedienen van extra coronaprikken in rijke landen ligt gevoelig, omdat het vaccineren in veel ontwikkelingslanden maar moeizaam van de grond komt door een gebrek aan vaccindoses. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft landen opgeroepen in elk geval tot eind september te stoppen met het toedienen van de boostervaccins.

Meerdere EU-landen hebben al aangekondigd in september extra doses te gaan toedienen aan kwetsbare groepen. Het gaat onder meer om Frankrijk en Duitsland. Israël geeft nu al een derde vaccindosis aan 60-plussers. De Israëlische premier Naftali Bennett verklaarde dat die vaccinatiecampagne waardevolle informatie oplevert die ook in de rest van de wereld kan worden gebruikt bij de strijd tegen de Delta-variant.

Meer uit Buitenland

Duitse oud-leider Schröder voor onderhandeling Westen en Poetin

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder denkt dat zijn vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin kan helpen bij het beëindigen van de oorlog in Oekraïne. Hij vindt dat het Westen met Poetin moet onderhandelen.

2 uur geleden
Japan heeft weer contact met maanlander

TOKIO (ANP) - De lander die Japan eind januari op de maan zette, heeft ook de tweede maannacht doorstaan. Maanlander SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) heeft nieuwe beelden naar aarde gestuurd, zo laat het Japanse ruimtevaartprogramma JAXA donderdag weten.

6 uur geleden
Amerikaanse oud-senator Joe Lieberman (82) overleden

NEW YORK (ANP) - De voormalige Amerikaanse senator en vicepresidentskandidaat Joe Lieberman is overleden. Volgens zijn familie werden complicaties na een val hem fataal. Hij werd 82 jaar oud.

8 uur geleden
Twee lichamen geborgen na brugongeluk Baltimore

BALTIMORE (ANP/RTR) - Bij de zoekactie naar vermisten bij het brugongeluk in Baltimore zijn twee lichamen geborgen, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vier anderen worden nog vermist.

11 uur geleden
Amerikaanse oud-senator Joe Lieberman (82) overleden

NEW YORK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse senator en vicepresidentskandidaat Joe Lieberman is overleden. Volgens zijn familie werden complicaties na een val hem fataal. Hij werd 82 jaar oud.

11 uur geleden
Tsjechië: EU-politici kregen geld uit Russisch propagandanetwerk

PRAAG/BRUSSEL (ANP/AFP) - De Tsjechische inlichtingendiensten hebben een netwerk opgerold dat Russische propaganda verspreidde in Europa. Dat deed het met geld uit Moskou, zegt de Tsjechische premier Petr Fiala. Er zouden ook Europese politici betaald zijn. Nieuwssite Denik N noemt FVD-voorman Thierry Baudet en FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff als betrokkenen.

12 uur geleden
Oppositiekandidaat Faye wint verkiezingen Senegal overtuigend

DAKAR (ANP/AFP/RTR) - De oppositiekandidaat Bassirou Diomaye Faye heeft met 54,28 procent overtuigend de Senegalese presidentsverkiezingen van vorige week zondag gewonnen, melden de autoriteiten. Dat betekent dat er geen tweede ronde nodig is en dat Faye president zal worden.

14 uur geleden