Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boosterprik zonder afspraak in Maastricht dit weekend populair

Boosterprik zonder afspraak in Maastricht dit weekend populair

MAASTRICHT (ANP) - De animo voor een boosterprik zonder afspraak was dit weekend bij de vaccinatielocatie in Maastricht zo groot dat de GGD de prikcapaciteit moest verhogen om de toestroom aan te kunnen. Dat laat een woordvoerder van de GGD Zuid Limburg weten.

Zaterdag was de eerste dag dat mensen in het MECC in Maastricht terecht konden voor een oppepprik zonder dat ze daar een afspraak voor hoefden te plannen. Op die dag werden 1650 boostervaccinaties op die manier uitgedeeld. Op zondag ging het om 1200 prikken zonder afspraak.

Gemiddeld worden per dag ook zo'n 3000 vaccinaties mét afspraak gezet in Maastricht. De locatie kan ongeveer 4000 vaccinaties per dag aan. Zaterdag en zondag ontstonden er op sommige tijden dus wachtrijen bij de priklocatie. De GGD heeft die dagen gezorgd voor meer prikcapaciteit, om de toestroom aan te kunnen. "We zijn flexibel", laat een woordvoerder weten.

Vrije inloop

Maandag werden in totaal 770 boosterprikken zonder afspraak gezet. Het is volgens de woordvoerder logisch dat dit er minder zijn dan in het weekend, omdat mensen doordeweeks moeten werken en ook de scholen sinds maandag weer geopend zijn.

Het prikken zonder afspraak gebeurt op verschillende plekken in het land. GGD'en gaan over op de zogenoemde 'vrije inloop' als er meer prikkers op een locatie beschikbaar zijn dan dat er afspraken voor de oppepprik staan ingepland. De GGD Zuid Limburg heeft nog twee priklocaties: in Kerkrade en Geleen. Wie daar een prik wil, moet wel een afspraak maken. Mocht het aantal afspraken volgende week teruglopen, dan zal volgens de woordvoerder in eerste instantie één van die twee locaties boosterprikken zonder afspraak gaan aanbieden.

Meer uit Binnenland

Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

32 minuten geleden
PvdD-congres stemt tegen, maar onderzoek naar Ouwehand gaat door

DEN BOSCH (ANP) - Het onderzoek naar integriteitsmeldingen over Esther Ouwehand gaat gewoon door. Dat heeft het nieuwe bestuur van de Partij voor de Dieren zondag bekendgemaakt op het congres van de partij. Leden hadden zich bij een stemming over een motie uitgesproken tegen het onderzoek, maar vooral omdat veel PvdD'ers vinden dat het niet aan een congres is om hierover een oordeel te vellen. De vraag aan het bestuur of de resultaten van het onderzoek er liggen voor de Tweede Kamerverkiezingen, bleef onbeantwoord.

42 minuten geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

1 uur geleden
Van Gennip: komende weken heel belangrijk voor koopkrachtplannen

DEN HAAG (ANP) - De komende weken worden "heel belangrijk" voor de koopkrachtplannen van de Tweede Kamer, denkt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken). Die weken kunnen namelijk bepalend zijn of bijvoorbeeld de voorgestelde verhoging van het minimumloon per 1 januari of 1 juli volgend jaar ingaat. Volgens Van Gennip wordt het spannend, zegt ze in het programma Buitenhof.

2 uur geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Ruim 300 klimaatactivisten aangehouden voor blokkade op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag 317 actievoerders aangehouden die snelweg A12 in Den Haag deels blokkeerden. Een van hen is aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, meldt de politie. Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op, anderhalf uur later was de weg weer vrij. Er is deze keer geen waterwerper ingezet, zaterdag was dat wel het geval.

3 uur geleden
Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in brand heeft gestaan. Het huis en de vlag hebben geen schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond.

4 uur geleden