Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boosterprik zonder afspraak in heel Friesland en Gelderse steden

Boosterprik zonder afspraak in heel Friesland en Gelderse steden

LEEUWARDEN (ANP) - Steeds meer vaccinatielocaties bieden boosterprikken zonder afspraak aan. Op die manier hopen de GGD'en de drempel voor een booster tegen het coronavirus te verlagen. Vanaf woensdag kunnen mensen die de aanvullende prik willen direct terecht bij alle vaccinatielocaties in Friesland. Ook in de Gelderse steden Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen is een afspraak vanaf dan niet meer nodig, laat de GGD weten. Harderwijk komt daar vrijdag bij.

In Leeuwarden en Drachten konden mensen sinds vorige week al zonder afspraak binnenlopen voor een oppepprik. Heerenveen, Sneek en Dokkum worden aan dat rijtje toegevoegd. Ook op locaties in de provincies Zeeland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel wordt inmiddels zonder afspraak geprikt, of is aangekondigd dat dit binnenkort kan.

De openingstijden van de priklocaties in Friesland verschillen, aldus de GGD. Tot een uur voor sluitingstijd van een locatie kunnen mensen binnenlopen voor een prik. De gezondheidsdienst waarschuwt mensen wel dat ze te maken kunnen krijgen met "enige wachttijd". Ook GGD Noord- en Oost-Gelderland zegt erbij dat het voor mensen met een afspraak "soms net iets sneller gaat", omdat zij al geregistreerd zijn.

Vrije inloop

Wie al een afspraak voor de oppepprik had staan maar al eerder een booster wil halen, hoeft de afspraak niet af te zeggen. Dat wordt ter plekke gedaan.

GGD'en kunnen boosterprikken zonder afspraak aanbieden als ze daar capaciteit voor hebben. Zodra ze méér prikkers hebben dan dat er afspraken gepland staan, hebben ze ruimte over voor het aanbieden van zogenoemde vrije inloop. Dat is het geval op steeds meer plekken in het land. Bij sommige GGD'en blijft een afspraak voorlopig wel vereist.

Alleen volwassenen voor wie het langer dan drie maanden geleden is dat ze hun laatste coronaprik kregen of ondanks hun inenting een coronabesmetting doormaakten kunnen een boosterprik halen.

Meer uit Binnenland

Derde aanhouding voor dodelijke steekpartij festival Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een derde verdachte opgepakt voor de dodelijke steekpartij van zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. In totaal werden drie mensen neergestoken, een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

10 minuten geleden
Vader en zoon aangehouden na mishandeling feesttent Waspik

WASPIK (ANP) - De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachten, een 56-jarige man en zijn 33-jarige zoon, zouden een beveiliger hebben mishandeld tijdens een evenement in Waspik. Het incident gebeurde in en rond een feesttent in de Brabantse plaats. Beide verdachten zitten nog vast.

7 uur geleden
Amsterdam sluit alle panden Suri-Change, ook pand Den Haag dicht

AMSTERDAM/DEN HAAG/ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft besloten alle in gebruik zijnde panden van de Surinaamse geldwisselketen Suri-Change in de stad te sluiten na ontploffingen bij vestigingen. Eerder op maandag werd al bekend dat ook in Den Haag een vestiging sluit, Rotterdam nam eenzelfde maatregel op zondag.

7 uur geleden
Voldoende zonneschijn op eerste dag meteorologische zomer

HOUTEN (ANP) - De meteorologische zomer begint dit jaar vrij zonnig, meldt Weeronline. Wel is er op de eerste zomerdag, donderdag 1 juni, sprake van grote temperatuurverschillen in het land. In het Waddengebied wordt het niet warmer dan 15 graden. Wat meer naar het oosten en zuiden toe en in de Randstad staan waarden tussen 19 en 22 graden op het programma.

8 uur geleden
Man Spanbroek vertelt politie inderdaad ontvoerd te zijn geweest

BEVERWIJK (ANP) - De man die vrijdagmiddag in het Noord-Hollandse Spanbroek onder dwang in een auto werd gezet, heeft bij de politie verklaard dat hij inderdaad slachtoffer van ontvoering is geweest. Dit bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf. Het slachtoffer werd eerder op maandag teruggevonden in Beverwijk.

9 uur geleden
Vermoedelijk ontvoerde man gezien bij station Beverwijk

BEVERWIJK (ANP) - De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo'n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

10 uur geleden
Ontploffing bij Surinaams geldwisselkantoor in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

14 uur geleden