Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BOOS hoorde van bronnen bij Defensie over voortrekken Oranjes

BOOS hoorde van bronnen bij Defensie over voortrekken Oranjes

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe aflevering van de onlineserie BOOS gaat over hoe leden van het koningshuis zouden worden voorgetrokken bij Defensie. Volgens presentator Tim Hofman klopten mensen "uit verscheidene hoeken" van de krijgsmacht aan met dergelijke verhalen en besloten ze onderzoek te doen. Zo vertelde hij woensdagavond in BEAU.

In de uitzending, die donderdagmiddag te zien is op YouTube, gaat het over hoe voor Pieter van Vollenhoven, zijn zoon Pieter Christiaan en zijn neef Lucas de regels zouden zijn gebogen. Zo werd laatstgenoemde naar verluidt zonder vooropleiding benoemd tot officier.

Van Vollenhoven zou zijn rang van commodore titulair van de luchtmacht ook zonder moeite hebben gekregen. "Die kreeg hij omdat hij een warme persoonlijkheid heeft, omdat hij vaak advies gaf - al dan niet ongevraagd - en omdat hij als hij aan de eettafel zat bij zijn zoons dezelfde rang had en daar moesten we maar vanaf", vertelde een bron volgens Hofman.

De presentator vindt het gek dat de koninklijke familie zo'n hoge rang krijgt terwijl er niet bijvoorbeeld diensttijd tegenover staat. Als voorbeeld noemt hij de Britse prins Harry die wel naar Afghanistan is uitgezonden. "Nu zit je te kijken naar mensen die voorgetrokken worden, niet teruggefloten worden en die extra salaris krijgen." En dat terwijl mensen zich normaal "helemaal de ziekte werken" om verder te komen, aldus Hofman.

Meer uit Binnenland

Duizenden mensen bezoeken asielzoekerscentra tijdens open dag

DEN HAAG (ANP) - Duizenden geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een van de azc's die de deuren hadden opengezet tijdens een open dag. Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND is deze dag "zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving". De azc's zetten de deuren open op Burendag, een door het Oranjefonds georganiseerde dag.

9 uur geleden
COA: ook voldoende opvangplekken asielzoekers begin komende week

TER APEL (ANP) - De acute nood voor de opvang van asielzoekers is opgelost, zo meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zaterdagavond. Er is vanuit de gemeenten voldoende aanbod om iedereen een plek te bieden "om in ieder geval dit weekend en begin volgende week door te komen". Welke gemeenten specifiek hebben gereageerd op de oproep van demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) om meer plaatsen voor de opvang van asielzoekers beschikbaar te stellen is niet bekend.

9 uur geleden
Marijnissen (SP): aandeelhouders, dit is nog maar het begin

ARNHEM (ANP) - Aandeelhouders en banken moeten zich zorgen gaan maken in aanloop naar de verkiezingen, zegt SP-leider Lillian Marijnissen. De Tweede Kamer heeft bij de Algemene Politieke Beschouwingen een koopkrachtpakket aangenomen dat grotendeels wordt betaald uit lastenverhogingen voor bedrijven, banken en beleggers. Als de SP groot wordt bij de verkiezingen van 22 november, belooft Marijnissen nog meer rekeningen neer te leggen bij het bedrijfsleven.

10 uur geleden
PvdD wil op congres fel intern conflict achter zich laten

DEN BOSCH (ANP) - Leden van het door interne conflicten geplaagde Partij voor de Dieren komen bijeen in Den Bosch. Op het congres hoopt de partijtop weer vooruit te kijken en het "gedoe", zoals de zeer publieke ruzie tussen partijleider Esther Ouwehand en het voormalige bestuur in de partij wordt genoemd, achter zich te laten. Het is de vraag of de strijdbijl inderdaad wordt begraven en of de partij geen schade heeft opgelopen met de verkiezingen in het vooruitzicht.

10 uur geleden
Te weinig vrouwen op Volt-lijst en daardoor vallen ook 5 mannen af

DEN HAAG (ANP) - Voor de kandidatenlijst van Volt zijn niet genoeg geschikte vrouwen beschikbaar, en daardoor vallen ook vijf mannen af die kandidaat konden zijn. Volt wil precies evenveel mannen als vrouwen op de lijst, ook wel 'pariteit' genoemd.

10 uur geleden
Optimistische Bontenbal houdt wel van underdogpositie

DEN BOSCH (ANP) - Het CDA is al vaker doodverklaard, zegt lijsttrekker Henri Bontenbal na zijn toespraak tot het partijcongres zaterdag in Den Bosch. Maar de partij komt er weer bovenop, bezweert hij. "Dat gaan we opnieuw laten zien."

10 uur geleden
Dassen wil met Volt als 'breekijzer' oude systemen vervangen

DEN HAAG (ANP) - De politieke partij Volt moet een "breekijzer" worden waarmee wordt afgerekend met oude systemen, zegt partijleider Laurens Dassen tijdens het congres van zijn partij in Den Haag. Radicale keuzes zijn volgens hem daarom nodig, omdat mens, natuur en klimaat het anders afleggen.

11 uur geleden