Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boomstra voor derde keer wereldkampioen dammen

Boomstra voor derde keer wereldkampioen dammen

EINDHOVEN (ANP) - Dammer Roel Boomstra heeft donderdag in Eindhoven voor de derde keer de wereldtitel veroverd. De 28-jarige Nederlander besliste de tweekamp met de Rus Aleksandr Schwartzman in een tiebreak. Boomstra begon met een 2-0-voorsprong aan de maximaal drie extra partijen sneldammen in de wetenschap dat één overwinning voldoende was tegen de titelverdediger. Schwartzman was afgelopen zomer nog voor de vijfde keer wereldkampioen geworden.

Boomstra won in de tweekamp op de High Tech Campus de tiebreak na de zesde ronde en de reguliere partij in de achtste ronde. In de finale tiebreak werden drie 'rapid'-partijen gespeeld, waarbij de bedenktijd steeds korter wordt. Twee eindigden in remise. De derde, na de lunch, werd gewonnen door Boomstra. "In de lunchpauze had ik samen met mijn team een zet voorbereid. Toen ik vervolgens deze zet speelde, moest Schwartzman tien minuten lang nadenken’’, keek Boomstra terug op het volgens hem beslissende moment.

"Ik ben heel tevreden. Ik speelde nog beter dan de vorige keer, hetzelfde geldt voor Aleksandr. Het is me gelukt en ik ben heel erg blij. Ik was in perfecte vorm en had eigenlijk niet beter kunnen spelen dan dit", sprak de winnaar, met een sportieve verliezer naast zich. "Het is niet moeilijk om van Roel te winnen. Het is meer dan dat. Ik heb mijn best gedaan", aldus de 54-jarige Rus.

Boomstra was eerder al wereldkampioen in 2016 en 2018. Hij heeft nog één titel nodig om Piet Roozenburg bij te halen. Recordhouder Harm Wiersma heeft zes wereldtitels achter zijn naam staan.

Meer uit Sport

Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

11 minuten geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

1 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

1 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

1 uur geleden
Zverev stelt opnieuw teleur voor eigen publiek in München

MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft opnieuw teleurgesteld op het ATP-toernooi van München. De als eerste geplaatste Duitser verloor in de kwartfinales voor eigen publiek van de Chileen Cristian Garín, de nummer 106 van de wereld. Het werd 6-4 6-4.

1 uur geleden
Poels grijpt naast de prijzen in Ronde van de Alpen, López wint

LEVICO TERME (ANP) - Wout Poels is er niet in geslaagd de Ronde van de Alpen op zijn naam te schrijven. De 36-jarige wielrenner van Bahrain Victorious eindigde als zesde in de rittenkoers die werd gewonnen door de Spanjaard Juan Pedro López van Lidl-Trek. Aurélien Paret-Peintre van Decathlon AG2R won de afsluitende vijfde etappe met start en finish in Levico Terme.

2 uur geleden
Halve marathon Beijing ontneemt winnaars medaille om valsspelen

BEIJING (ANP) - De atleten die zondag bij de halve marathon van Beijing op het erepodium eindigden, moeten hun medailles inleveren. De organisatie besloot daartoe nadat ze hadden geconcludeerd dat twee lopers uit Kenia en een uit Ethiopië de Chinees He Jie opzettelijk lieten winnen. Het viertal is uit de uitslag geschrapt.

7 uur geleden