Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Booking.com krijgt miljoenenboete in Rusland

Booking.com krijgt miljoenenboete in Rusland

MOSKOU (ANP/AFP) - Hotelboekingssite Booking.com heeft een boete van omgerekend bijna 15 miljoen euro gekregen van de Russische mededingingsautoriteiten. Het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor in Nederland heeft, krijgt de straf wegens "misbruik van zijn dominante positie" op de Russische markt voor het online boeken van accommodaties.

De toezichthouder kwam tot deze beslissing na een klacht van een maatschappelijke organisatie in Rusland. Booking.com werd ervan beschuldigd hotels en jeugdherbergen te verplichten dat ze niet elders lagere prijzen konden hanteren dan op het bekende boekingsplatform. Daarmee zou het bedrijf de concurrentiemogelijkheden hebben beperkt en de belangen van de hotels hebben geschaad.

Eind vorig jaar kreeg Booking.com van Russische autoriteiten al te horen dat het zijn beleid op dit vlak moest aanpassen. Maar daar gaf het bedrijf geen gehoor aan. Zelf zegt Booking.com teleurgesteld te zijn in het boetebesluit en in beroep te gaan. Volgens de onderneming zou het eigen beleid juist eerlijk zijn.

Dergelijke clausules in de contracten met hotels staan in meerdere landen ter discussie. Eerder dit jaar bepaalde het Duitse hooggerechtshof al dat hotels in Duitsland die gebruikmaken van Booking.com, op hun eigen website kamers tegen goedkopere prijzen mogen aanbieden. De Duitse waakhond Bundeskartellamt was blij met die uitspraak en benadrukte dat de clausules voor beste prijzen "concurrentie tussen platformen in de weg kunnen staan". Volgens de toezichthouder kunnen ze hoteliers benadelen en tot hogere prijzen leiden voor consumenten.

Meer uit Financieel

Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

37 minuten geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

1 uur geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

2 uur geleden
Grootaandeelhouder PostNL neemt Brits postbedrijf Royal Mail over

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský, grootaandeelhouder van PostNL, mag het Britse Royal Mail overnemen. Het moederbedrijf van Royal Mail heeft ingestemd met de overname. Křetínský betaalt bijna 3,6 miljard pond, circa 4,1 miljard euro, voor het Britse postbedrijf.

3 uur geleden
FT: ConocoPhillips wil voor miljarden Marathon Oil overnemen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips is in vergevorderde gesprekken over een overname van de kleinere branchegenoot Marathon Oil. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Met die overname zou een bedrag van meer dan 15 miljard dollar gemoeid zijn.

3 uur geleden
Shell bij sterkste stijgers op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Shell behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het olie- en gasconcern profiteerde van de recente sterke stijging van de olieprijzen en overnamespeculatie in de sector. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat het Amerikaanse ConocoPhillips gesprekken voert om branchegenoot Marathon Oil over te nemen. Het aandeel Shell steeg 1,2 procent in Amsterdam.

3 uur geleden
Nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile kaskraker voor Tencent

SHENZEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent heeft met zijn nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile in de eerste week in China meer dan 140 miljoen dollar verdiend. Daarmee is het een van de succesvolste game-introducties op de Chinese markt.

3 uur geleden