Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach waterpoloërs: we hadden niets meer te verliezen

Bondscoach waterpoloërs: we hadden niets meer te verliezen

ROTTERDAM (ANP) - Bondscoach Harry van der Meer had een duidelijke verklaring voor de opleving van de Nederlandse waterpoloërs in het laatste kwart van het duel met Frankrijk (11-11), waardoor er alsnog een punt werd gehaald en plaatsing voor de kwartfinales van het olympisch kwalificatietoernooi werd afgedwongen. "We hadden niets meer te verliezen."

5-9 was de achterstand bij het ingaan van het laatste kwart. "Het was er op of er onder", zei Van der Meer. "Zij werden misschien wat voorzichtiger en wij gingen alle risico's nemen. Dat is gelukkig goed uitgevallen. Daar hebben we mazzel mee gehad. De eerste twee periodes zagen er niet goed uit. Het balritme was te laag, we speelden te langzaam en het was voor hun verdedigers veel te gemakkelijk om te zien wat wij van plan waren. Op die punten zullen we ons moeten verbeteren."

Thomas Lucas sloot zich daarbij aan. "Ik denk dat we er aanvankelijk aardig doorheen zaten. Het baltempo was laag en dan is het lastig doelpunten maken", aldus de aanvaller. "We kregen wel kansen, maar de ballen vlogen er niet in. Maar ondanks de achterstand bleven we er in geloven, dat doen we altijd. In het laatste kwart hebben we ongelooflijk veel veerkracht getoond. Daardoor zijn we teruggekomen. En we hadden nog kunnen winnen ook."

In het laatste groepsduel speelt Oranje tegen het sterke Rusland. "We hebben een kans", aldus Lucas. "Hier in Rotterdam hebben we tegen iedereen een kans."

Meer uit Sport

TeamNL met zeventig sporters aanwezig bij openingsceremonie

PARIJS (ANP) - TeamNL is vrijdagavond met zeventig sporters aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. In totaal bestaat de Nederlandse afvaardiging uit 150 mensen. Dat heeft chef de mission Pieter van den Hoogenband bekendgemaakt op een persmoment.

26 minuten geleden
Handboogschutter Wijler na kwalificatie in olympische middenmoot

PARIJS (ANP) - Handboogschutter Steve Wijler heeft zich op de Olympische Spelen van Parijs als 23e geplaatst voor de individuele wedstrijd van volgende week. De 27-jarige Limburger kwam tot een score van 668 punten, waarmee hij samen met de 649 van landgenote Gaby Schloesser uitkwam op 1317 voor de gemengde landenwedstrijd. Dat waren er precies evenveel als Taiwan, waardoor een shoot-off nodig is om te bepalen welk duo in een tussenronde moet uitkomen en welke als nummer 16 in de achtste finales mag beginnen.

1 uur geleden
Handbalsters willen na zege nu Abbingh met vlag zien zwaaien

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn vrijdag aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze willen er absoluut bij zijn als aanvoerster Lois Abbingh met de Nederlandse vlag zwaait. "Het is een belangrijk moment voor haar en voor de rest van het team. Iedere speelster mag erbij zijn. Ik denk dat ik zelf ook ga", zei bondscoach Per Johansson na de zege op Angola (34-31).

1 uur geleden
CAS wijst beroep Rusland over medaille kunstrijdster Valieva af

PARIJS (ANP/RTR) - Sporttribunaal CAS heeft het Russische beroep verworpen tegen de beslissing om het land de gouden teammedaille op de Olympische Spelen van Beijing in 2022 af te pakken.

2 uur geleden
Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

4 uur geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

4 uur geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

5 uur geleden