Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach volleybalsters België jaar geschorst

Bondscoach volleybalsters België jaar geschorst

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Gert Vande Broek, de bondscoach van de Belgische vrouwenvolleybalploeg, wordt voor een jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. De tuchtraad van Volley Vlaanderen kwam tot die uitspraak na een eis van twee jaar schorsing. Vande Broek heeft tien dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De 56-jarige Vande Broek, die al zeventien jaar bondscoach is van de Belgische vrouwenvolleyploeg, kwam in december 2021 in opspraak toen verschillende (oud-)internationals hem beschuldigden van mentaal grensoverschrijdend gedrag in de VRT-documentaire De prijs van de winnaar. Het bondsparket van Volley Vlaanderen startte vervolgens een onafhankelijk onderzoek naar de getuigenissen.

Als Vande Broek kiest om in beroep te gaan, wordt de beslissing opgeschort en kan hij nog aanblijven als hoofdcoach tot een definitieve uitspraak door Volley Vlaanderen gedaan wordt. De volleybalsters spelen later deze zomer (15 augustus tot en met 3 september) het EK volleybal in onder meer België.

Maatregelen

Maatregelen neemt de bond pas als de volledige procedure doorlopen is. Vande Broek wordt dus niet op non-actief gesteld. "Op korte termijn verandert er niets", zegt de woordvoerder van Volley Vlaanderen. "Er komt een belangrijk EK aan. We willen de hoge toppen die de Yellow Tigers nu scheren, zeker niet verstoren. Het zou niet ideaal zijn moest Vande Broek beslissen om niet in beroep te gaan en wij zonder hem naar het EK moeten gaan, maar dat is aan hem."

De advocate van de oud-speelsters is niet verrast door de uitspraak. "Het ging om een schrikbewind dat jarenlang is aangehouden. Dat de huidige speelsters op dit moment achter hem staan, doet daar geen afbreuk aan." Voor de speelsters was het volgens de advocate het belangrijkste om erkenning te krijgen voor het "leed dat hen al die jaren is aangedaan".

Meer uit Sport

Ook skateboardster Oldenbeuving plaatst zich voor Spelen

BOEDAPEST (ANP) - Skateboardster Keet Oldenbeuving heeft zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen op het onderdeel street. Eerder wist Roos Zwetsloot op het olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest al plaatsing voor de Spelen af te dwingen.

6 uur geleden
Turner Schmidt prolongeert NK-titel, wint laatste OS-kwalificatie

ROTTERDAM (ANP) - Turner Casimir Schmidt heeft bij de Nederlandse kampioenschappen in Ahoy Rotterdam de meerkamptitel gewonnen. Met zijn eerste plaats won hij ook de vierde en laatste kwalificatie voor een plek in het olympische team. Frank Rijken, die op voltige een val incasseerde, eindigde met 81,899 punten als tweede. Jermain Grünberg greep met 79,935 punten het brons.

7 uur geleden
Turnster Van Pol wint NK-meerkamptitel en eerste kwalificatie OS

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Vera van Pol heeft bij de NK in Ahoy de meerkamptitel gewonnen. Een stabiele meerkamp bracht haar naar 53,625 punten. Daarmee bleef ze Naomi Visser (53,517) nipt voor. Lieke Wevers werd, ondanks een grote fout op vloer, derde (51,709). Van Pol zet met haar zege een belangrijke stap op weg naar de Olympische Spelen. Voor de vrouwen gold de NK als eerste kwalificatie voor een plek in de ploeg voor Parijs.

7 uur geleden
Tennisser De Jong wint challengertoernooi in Italië

SASSUOLO (ANP) - Tennisser Jesper de Jong heeft een challengertoernooi in het Italiaanse Sassuolo gewonnen. De nummer 146 van de wereld was in de eindstrijd met 7-6 (5) 6-1 te sterk voor de Duitser Daniel Altmaier, de mondiale nummer 82.

8 uur geleden
Golfer Luiten op vijftiende plek KLM Open, Fin Korhonen leidt

BADHOEVEDORP (ANP) - Golfer Joost Luiten gaat de laatste dag van het KLM Open in als de gedeelde nummer 15 van het klassement. De Fin Mikko Korhonen heeft na drie dagen de leiding in Badhoevedorp.

9 uur geleden
Hockeysters Oranje winnen Pro League na zege op Duitsland

UTRECHT (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben de titel veroverd in de Pro League. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Utrecht met 4-0 te sterk voor Duitsland.

10 uur geleden
Verstappen start achter Norris als tweede bij Grote Prijs Spanje

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen gaat zondag tijdens de Grote Prijs van Spanje in de Formule 1 vanaf de tweede plek van start. Poleposition is in Barcelona voor de Brit Lando Norris van McLaren, die in zijn beste ronde van de kwalificatie 0,020 seconde sneller was dan de Nederlander van Red Bull.

11 uur geleden