Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Van Marwijk ontslagen bij Verenigde Arabische Emiraten

Bondscoach Van Marwijk ontslagen bij Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI (ANP) - Voetbaltrainer Bert van Marwijk is ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 69-jarige in Deventer geboren coach moet net als de rest van de technische staf vertrekken, zo heeft de nationale voetbalbond bekendgemaakt. Van Marwijk was sinds eind 2020 de trainer van het nationale elftal en was nog in de race voor een plek op het WK in Qatar van dit jaar.

Een opvolger van de Nederlander is niet gelijk bekendgemaakt. Van Marwijk was in 2019 ook al een periode bondscoach van de golfstaat.

In de kwalificatiegroep voor het WK staan de Emiraten derde. De beste twee plaatsen zich, voor de nummer 3 volgt nog een herkansing.

Meer uit Voetbal

Guardiola van ManCity voor de vijfde keer trainer van het jaar

LONDEN (ANP) - Coach Pep Guardiola van Manchester City is voor de vijfde keer tot trainer van het jaar uitgeroepen in Engeland. De formatie uit Manchester werd dit seizoen de eerste club in de geschiedenis van de Premier League die vier keer op rij de landstitel veroverde.

27 minuten geleden
Trainer Ranieri vertrekt bij voetbalclub Cagliari

CAGLIARI (ANP/RTR) - Trainer Claudio Ranieri zit donderdag voor de laatste keer op de bank bij Cagliari. De Italiaanse voetbalclub en de 72-jarige coach gaan 'in goed overleg' uit elkaar, meldt de club uit de Serie A twee dagen voor het laatste competitieduel met Fiorentina.

2 uur geleden
Chelsea neemt afscheid van trainer Pochettino

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft 'in gezamenlijk overleg' afscheid genomen van trainer Mauricio Pochettino. De 52-jarige Argentijn was sinds vorige zomer coach bij de Londense club.

4 uur geleden
Feyenoorder Trauner in voorselectie Oranje-opponent Oostenrijk

WENEN (ANP) - Bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk heeft Feyenoorder Gernot Trauner opgenomen in zijn voorselectie voor het EK voetbal in Duitsland. Oostenrijk is op 25 juni de derde tegenstander van het Nederlands elftal na de groepswedstrijden tegen Polen en Frankrijk.

5 uur geleden
Geblesseerde De Roon hoopt dat Atalanta zegereeks Leverkusen stopt

DUBLIN (ANP/AFP) - Atalanta-middenvelder Marten de Roon heeft goede hoop dat zijn ploeg de ongeslagen reeks van Bayer Leverkusen dit seizoen kan beƫindigen in de finale van de Europa League woensdag. "Ze lijken onoverwinnelijk, maar misschien kunnen wij de zaken veranderen", zei de Oranje-international, die zelf de eindstrijd moet missen door een blessure.

5 uur geleden
Bondscoach Jonker heeft Groenen en Van Domselaar terug bij Oranje

ZEIST (ANP) - Voetbalsters Jackie Groenen en Daphne van Domselaar keren net als Lieke Martens terug in de selectie van het Nederlands elftal. Voor Martens zijn de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Finland op 31 mei en 4 juni de laatste wedstrijden als international, maakte ze samen met de KNVB bekend.

6 uur geleden
Voetbalster Martens stopt na komende kwalificatieduels bij Oranje

ZEIST (ANP) - Voetbalster Lieke Martens stopt na de komende twee kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Finland als international. Dat meldt voetbalbond KNVB bij het bekendmaken van de selectie van bondscoach Andries Jonker voor de wedstrijden op 31 mei in Rotterdam en 4 juni in het Finse Tampere.

7 uur geleden