Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Löw verrast door niveau 'spookduels'

Bondscoach Löw verrast door niveau 'spookduels'

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondscoach Joachim Löw is onder de indruk van het niveau van de zogenoemde spookduels in de Bundesliga. De Duitse voetbalcompetitie ging twee weken als eerste van de liga's in de grote voetballanden na de coronapauze weer van start met wedstrijden voor lege tribunes. "Het is een ander soort voetbal, ook voor de tv-kijkers. Je moet er ook een beetje aan wennen, wedstrijden zonder de emoties vanaf de tribunes", zegt Löw in een interview op de website van de Duitse voetbalbond DFB. "Maar ik ben positief verrast."

Löw roemt "de enorme motivatie die spelers en teams aan de dag leggen, hun instelling en vooral ook de manier waarop gevoetbald wordt. Het is ook goed dat Duitsland deze voortrekkersrol op zich heeft genomen. Dat we ons goed hebben opgesteld wat betreft het concept", doelde Löw op de strenge veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus die rond wedstrijden gelden. "Het Duitse voetbal is nu leidend geweest in Europa."

"Je ziet dat spelers echt zin hebben in duels, in doelpunten maken of juist voorkomen. Dat heeft ook een positief effect op mij gehad. Spelers zijn op en top gemotiveerd uit deze lange pauze gekomen en laten dezelfde instelling zien alsof ze voor 80.000 toeschouwers aan het voetballen zijn."

Löw ziet Bayern München de titel niet meer uit handen geven. "Daarvoor zijn ze te geconcentreerd weer aan het seizoen begonnen en individueel te sterk." Bayern heeft na de winst op nummer 2 Borussia Dortmund afgelopen week zeven punten voorsprong op de rivaal. "Die verspelen ze niet meer. Onder Hansi Flick zijn ze een team geworden dat kracht en zelfbewustzijn uitstraalt", looft hij zijn vroegere assistent.

Meer uit Voetbal

Borussia Dortmund met Maatsen en zonder Malen tegen Atlético

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund start met Ian Maatsen in de basis in de tweede kwartfinalewedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League. De Spaanse ploeg verdedigt om 21.00 uur in Dortmund een 2-1-voorsprong uit de eerste wedstrijd.

45 minuten geleden
FC Barcelona verdedigt met De Jong voorsprong tegen PSG

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona begint de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League met Frenkie de Jong in de basis. De Oranje-international vormt samen met Ilkay Gündogan en Pedri het middenveld.

54 minuten geleden
Licentiecommissie verwacht in enkele dagen nieuws over Vitesse

ZEIST (ANP) - De licentiecommissie van de KNVB verwacht binnen enkele werkdagen naar buiten te kunnen treden over haar besluitvorming over Vitesse. Dat meldde de woordvoerder van de onafhankelijke commissies van de voetbalbond.

3 uur geleden
Tennisster Rus overtuigend naar tweede ronde in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-tennistoernooi van Rouen. De 33-jarige Nederlandse stond tegen de Amerikaanse Robin Montgomery slechts vier games af: 6-3 6-1. De partij duurde iets langer dan anderhalf uur.

4 uur geleden
Manchester City-coach Guardiola denkt nog niet aan tweede 'treble'

MANCHESTER (ANP/RTR) - Pep Guardiola, de coach van Manchester City, wil nog niet denken aan het winnen van de 'treble': de landstitel, de beker en de Champions League. Zijn team, dat sinds dit weekend bovenaan staat in de Premier League, zou nog ver verwijderd zijn van dat soort "hypothetische dromen" en moet woensdag eerst Real Madrid zien te verslaan in de kwartfinale van het Europese toernooi.

5 uur geleden
Bayern wil seizoen redden in Champions League na mislopen titel

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München wil na het mislopen van de Duitse titel het seizoen redden in de Champions League. Volgens de Britse spits Harry Kane is dat noodzakelijk na het mislopen van de landstitel. "We hebben thuis een grote kans en we willen ons seizoen in leven houden."

6 uur geleden
Felipe Anderson verlaat Lazio en keert terug naar Brazilië

ROME (ANP) - De Braziliaanse voetballer Felipe Anderson verlaat Lazio aan het einde van dit seizoen. Hij keert terug naar zijn geboorteland, waar hij gaat spelen voor Palmeiras.

6 uur geleden