Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Löw geeft Müller, Hummels en Boateng weer wat hoop

Bondscoach Löw geeft Müller, Hummels en Boateng weer wat hoop

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse voetballers Thomas Müller (31), Mats Hummels (32) en Jérôme Boateng (32) mogen weer een heel klein beetje hoop koesteren op EK-deelname komende zomer met de nationale ploeg. "Als zich bijzondere omstandigheden voordoen, kunnen we ons beleid eventueel aanpassen", liet bondscoach Joachim Löw in interviews met ARD en voetbaltijdschrift Kicker behoedzaam weten.

Löw bedankte het gerenommeerde drietal in het voorjaar van 2019 voor bewezen diensten. Een rentree was voor hem lange tijd onbespreekbaar. Na de ontluisterende nederlaag in november in en tegen Spanje (6-0) voor de Nations League werd de roep in Duitsland om een terugkeer van in ieder geval aanvaller Müller (Bayern München) steeds sterker. Ook toen wilde Löw er echter nog niets van weten. Inmiddels lijkt hij enigszins van gedachten veranderd.

"De vraag is: welke spelers hebben we nodig bij het EK om het grootst mogelijke succes af te dwingen?", stelde Löw. "Als er één of meerdere spelers terugkeren in de selectie, zal dat geen enkel probleem zijn. Ze weten wat er van hen wordt verwacht bij de nationale ploeg. Ze zullen ook de balans in ons verjongde team niet verstoren. Ze zullen de andere spelers in de huidige hiërarchie zeker niet in de weg gaan zitten. Daar zijn hun karakters niet naar."

Löw wil voor de komende drie WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland, Roemenië en Noord-Macedonië in maart zijn huidige selectie nog zoveel mogelijk intact laten. Müller, Hummels en Boateng hoeven daarom nog niet op een snelle invitatie te rekenen. "Uiteindelijk maak ik pas ergens in mei mijn definitieve EK-selectie bekend", besloot Löw.

Meer uit Voetbal

Oranjevrouwen starten verrassend met Miedema tegen Spanje

SEVILLA (ANP) - Spits Vivianne Miedema heeft vrijdag verrassend een basisplek bij de voetbalsters van Oranje in de strijd om een olympisch ticket tegen wereldkampioen Spanje (21.00 uur). De net van een knieblessure herstelde topscorer aller tijden, die de afsluitende training van donderdag nog oversloeg, is op het middenveld de vervangster van de langdurig geblesseerde Jill Roord. Kerstin Casparij neemt de positie van rechtervleugelverdedigster over van de niet fitte Victoria Pelova.

20 minuten geleden
Coach Van 't Schip verwacht 'zware dobber' in 'Mekka van voetbal'

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip verwacht dat Ajax een "heel zware dobber" gaat hebben aan Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. De ploeg uit Birmingham maakt dit seizoen indruk in de Premier League en houdt enkele clubs van naam, waaronder Tottenham Hotspur en Manchester United, onder zich.

3 uur geleden
Borussia Dortmund-keeper Kobel onzeker voor komende periode

DORTMUND (ANP/DPA) - Borussia Dortmund kan mogelijk de komende tijd geen beroep doen op keeper Gregor Kobel. De doelman, die geblesseerd raakte tijdens de warming-up voor het Europese duel met PSV, mist in ieder geval de competitiewedstrijd tegen Hoffenheim van zondag.

3 uur geleden
Villa-trainer Emery ziet in Ajax 'historische en succesvolle club'

BIRMINGHAM (ANP) - Aston Villa-trainer Unai Emery kijkt uit naar de duels met Ajax in de Conference League van volgende maand. Volgens de Spaanse trainer is Ajax een club die nog altijd veel aanzien geniet. Hij vergelijkt de speelstijl met AZ.

3 uur geleden
PSV twijfelt over inzetbaarheid Boscagli tegen PEC Zwolle

EINDHOVEN (ANP) - Olivier Boscagli mist zaterdag mogelijk de uitwedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. De Franse verdediger viel dinsdagavond geblesseerd uit tijdens het thuisduel van de club uit Eindhoven met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League (1-1).

6 uur geleden
Bayern-coach Tuchel voelt zich vrij door duidelijkheid over baan

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Bayern-trainer Thomas Tuchel voelt zich vrij nu er duidelijkheid is over zijn toekomst bij de Duitse recordkampioen. Deze week werd bekend dat Tuchel na dit seizoen vertrekt nu Bayern in een zware periode zit.

6 uur geleden
FC Twente hoopt dat Taha en Eiting inzetbaar zijn tegen Eagles

ENSCHEDE (ANP) - Trainer Joseph Oosting weet nog niet of hij zondag tijdens het thuisduel van FC Twente met Go Ahead Eagles een beroep kan doen op Younes Taha en Carel Eiting. "Beide spelers hebben klachten", meldt de coach op de website van zijn club. "We trainen zaterdag nog en we moeten afwachten hoe dit zich naar zondag ontwikkelt."

6 uur geleden