Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bondscoach Koeman: nu niet praten over rentree Robben in Oranje

Bondscoach Koeman: nu niet praten over rentree Robben in Oranje

HILVERSUM (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman wil niet vooruitlopen op een mogelijke rentree van Arjen Robben bij het Nederlands elftal. "Laten we nu eerst wachten totdat hij echt gaat spelen bij FC Groningen", zei hij bij Studio Sport. "En dan moeten we kijken of hij een meerwaarde heeft voor de Nederlandse competitie. Daarna kijken we weer of dat leidt tot nieuw contact."

Koeman heeft Robben vorig jaar nog opgezocht in München. "Hij heeft toen aangeven dat hij wilde stoppen als international", vertelde de bondscoach. "Laten we het aankijken. Maar voor FC Groningen is het geweldig. Die club heeft mindere seizoenen achter de rug met minder publiek op de tribune. Dan is de terugkeer van Robben geweldig. Laten we hopen dat hij zijn niveau weer haalt."

Supporters van FC Utrecht hopen dat Wesley Sneijder ook voor het eerst voor hun club gaat uitkomen. "Dat is moeilijk als je er zo lang uit bent", zei Koeman. "Ik geloof daar niet in. ik zie dat niet gebeuren."

Het Nederlands elftal komt begin september weer bij elkaar voor wedstrijden in de Nations League tegen Polen en Italië. Het nieuwe seizoen van de eredivisie is dan nog niet eens begonnen. "Ik hoop dat de spelers uit de eredivisie dan al veel oefenwedstrijden hebben gespeeld. Maar anders zal ik zeker naar ritme en vorm moeten kijken als ik spelers ga selecteren", stelde de bondscoach.

Koeman vreest dat veel voetballers na de zomer overbelast raken door de vele duels die ze moeten spelen. De bondscoach herhaalde nogmaals dat hij het Nederlands elftal volgend jaar op het EK wil leiden. Barcelona hoeft op korte termijn niet bij hem aan te kloppen.

Meer uit Voetbal

Brighton lang zonder aanvaller Fati en verdediger Lamptey

BRIGHTON (ANP/RTR) - Brighton & Hove Albion kan voorlopig niet beschikken over aanvaller Ansu Fati en verdediger Tariq Lamptey. Volgens coach Roberto De Zerbi van de Engelse voetbalclub hebben de twee afgelopen weekend een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Nottingham Forest (3-2).

1 uur geleden
Alles valt bij PSV de goede kant op onder 'droomkandidaat' Bosz

SEVILLA (ANP) - PSV-directeuren Marcel Brands en Earnest Stewart zullen elkaar deze dagen nog weleens lachend aankijken. Het is precies een half jaar geleden dat het duo de verzamelde media op sportcomplex De Herdgang uitleg probeerde te geven na het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij, die één speeldag voor het einde van het vorige seizoen opstapte door een gebrek aan draagvlak en support. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Peter Bosz, door Brands en Stewart omschreven als 'droomkandidaat', valt voorlopig alles de goede kant op in Eindhoven.

1 uur geleden
PSV met bereiken achtste finales CL al zeker van 50 miljoen euro

SEVILLA (ANP) - Het bereiken van de achtste finales van de Champions League is voor PSV niet alleen op sportief gebied belangrijk. De Eindhovenaren mogen dankzij die prestatie ruim 50 miljoen euro bijschrijven. Dat bedrag kan nog verder oplopen in het laatste pouleduel met Arsenal en vanaf de achtste finales.

10 uur geleden
PSV na acht jaar weer naar achtste finales Champions League

SEVILLA (ANP) - PSV staat na acht jaar weer in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren kunnen, dankzij een zege van Arsenal op RC Lens (6-0), de tweede plaats in groep B niet meer ontgaan.

10 uur geleden
Pepi blijft bescheiden na treffer: ik moet geduld hebben

SEVILLA (ANP) - Ricardo Pepi bleef bescheiden nadat hij PSV in de blessuretijd van de uitwedstrijd tegen Sevilla aan een cruciale zege had geholpen. De Amerikaan kopte de bal in de 92e minuut, na een voorzet van Yorbe Vertessen, hard binnen: 2-3.

10 uur geleden
Trainer Ten Hag baalt van gelijkspel Manchester United

ISTANBUL (ANP) - Trainer Erik ten Hag baalde van het gelijkspel van Manchester United bij Galatasaray in de Champions League (3-3). "We hadden de wedstrijd in handen", zei hij vlak na het duel in Istanbul. "We speelden ook goed, maar dan moet je ook 3 punten pakken. Dat hebben we niet gedaan. Ik moet ook constateren dat we niet goed hebben verdedigd."

11 uur geleden
Pepi beëindigt reeks van zestien jaar zonder uitzege voor PSV

SEVILLA (ANP) - PSV beëindigde met de miraculeuze overwinning bij Sevilla (2-3) een lange reeks uitwedstrijden in de Champions League zonder zege. De laatste keer dat de Eindhovenaren in het hoofdtoernooi een duel buiten het eigen stadion wonnen, was tot woensdag zestien jaar geleden.

11 uur geleden